Farabi'nin yılı kompozisyon yarışması Türkistan bölgesinde yapıldı

Türkistan Bölgesi Sosyal Gelişim Departmanına bağlı Rukhani Zhagyru Ofisi, bilim adamı Abu Nasyr al- 1150. yıl dönümü kutlamalarına denk gelecek şekilde "Uly dalanyң uly tulgasy - el-Farabi" başlıklı bir çevrimiçi makale yarışması düzenledi. Farabi. Bu, bölgesel iletişim servisi referans alınarak MIA "Kazinform" tarafından bildirildi.

Farabi'nin yılı kompozisyon yarışması Türkistan bölgesinde yapıldı
14 Şubat 2021 - 12:13 - Güncelleme: 14 Şubat 2021 - 12:42
Çevrimiçi etkinliğin ana hedefi, Farabi'nin 1150. yıldönümünü, "Büyük Bozkırın Büyük İsimleri" adlı özel proje çerçevesinde bölgesel düzeyde tutmak ve ünlü düşünürün yaşamını ve bilimini popüler hale getirmektir. el-Farabi, en iyi makale yazarlarını belirleyin ve edebiyata olan ilgiyi artırın.
Yaratıcı yarışmaya 16 ila 50 yaşları arasındaki 113 başvuru katıldı. Koşullara göre katılımcılar sosyal ağdaki sayfalarında #alfarabiessebaikuruhanizhangyru hashtag'iyle bir gönderi paylaştılar ve e-posta ile bir makale gönderdiler.

Yarışma sonuçlarına göre 3. sırayı Türkistan şehrinden Supabekova Rano Alikyzy, Baidibek bölgesinden Tolenova Marzhan ve Bolatbekuly Magzhan aldı. İkincilik Kazygurt bölgesinden Elvira Kulmasheva, Maktaaral'dan Abildakhan Abubakirova ve Saule Nurbergenova'ya, birinciliği Kentau'dan Madina Bagdatkyzy Karamendeeva kazandı. Tüm kazananlara Türkistan Bölgesi Sosyal Gelişim Dairesi'nden özel diplomalar ve ödüller verildi.

Kaynak: https://www.inform.kz/ru/konkurs-esse-k-yubileyu-al-farabi-proveli-v-turkestanskoy-oblasti_a3733288

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları