Erşat Salihi, Manavgat Belediye Başkanı ile görüştü: Irak Türkleri adına fidan sözü verdi

Erşat Salihi, Manavgat Belediye Başkanı ile görüştü: Irak Türkleri adına fidan sözü verdi
07 Ağustos 2021 - 16:39

ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, Manavgat Belediye Başkanı ile görüştü. Erşat Salihi, Irak Türkleri adına yangında yok olan ormanlık alanlarda mevsimi geldiğinde ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlayacaklarının sözünü verdi.

ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, dün Türkiye’deki yangınlarda en çok etkilenen bölgelerden biri olan Antalya’nın Manavgat ilçesinin Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erşat Salihi, Türkiye’nin Türkmeneli’ye karşı yaptığı yardımlara vefa borcu olarak Irak Türkleri adına oradaki yanan ormanlara fidan dikeceklerinin sözünü verdi.

“TÜRKİYE, AYRIM GÖZETMEKSİZİN HER ZAMAN IRAK’A DESTEK OLDU”

Salihi, söz konusu görüşmede, Türkiye’nin Türkmeneli başta olmak üzere Irak’taki tüm kesimlere ayrım gözetmeksizin her zaman destek verdiğini ve yardım ettiğini ile getirdi. Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Salihi, Irak’taki parlamento yetkilileri olarak tüm güçleriyle Türkiye’nin yanında olacaklarını vurguladı ve her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Ayrıca Salihi, yangından zarar gören bölgelerde mevsimi geldiğinde Irak Türkleri adına ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlayacaklarının da sözünü verdi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, desteklerinden ötürü Salihi’ye teşekkür etti.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
07 Ağustos 2021, 13:07

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum