Erşat Salihi, Irak Türkmen Cephesi başkanlığından istifa etti

Erşat Salihi, Irak Türkmen Cephesi başkanlığından istifa etti
29 Mart 2021 - 18:28

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, bugün Altunköprü Katliamı’nın 30. yıl dönümünde düzenlenen anma töreni esnasında görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Bugün Türkmen Altunköprü kasabasında, Irak Türkmen Şehit ve Tutuklu Aileleri Derneği tarafından 30 yıl önce gerçekleşen Altınköprü Katliamı’nda şehit edilen Türkmenler için anma töreni düzenlendi. Törene, Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi’nin açıklamaları damgasını vurdu. Salihi, Irak Türkmen Cephesi başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Seçim yapılana kadar Irak Türkmen Cephesi başkanlığına başkan yardımcısı Hasan Turan vekalet edecek.

Salihi, Osmanlı döneminde bile Türk millet değerlerine inanan Türkmen siyasi hareketlerin var olduğunu altını çizdiği konuşmasında, “Türkmen milletinin varlığı, Türkmen şehitleri sayesinde ayakya kalabildi, dolayısıyla dava adamaları asla şehitleri unutmayacak ve yollarında yürüyecek!” dedi.

Erşat Salihi, “Milletimizin emaneti olan Türkmen Cephesi’nin genel başkanlığını 2010 yılından yürütüyorum. Elimden geldiği kadar çaba sarfettim. Ne yazık ki bazı Türkmen partileri yabancı güçlerin eliyle zayıf düşürmek istiyorlar. Türkmen Cephesi’nin genel başkanlığını bugün itibarıyla yürütme kuruluna devrediyorum, bundan sonra ben Türkmen Cephesi’nin milletvekiliyim ve bir ferdiyim”, diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Kerkük milletvekili, Türkmen Cephesi, Türkmen milletinin nefesidir, bu nefesi kesmek isteyen var, ama asla izin vermeyeceğiz.”


Kırım Haber Ajansı - QHA

Mehmet Berk Yaltırık
28 Mart 2021, 16:08


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum