ERMENİSTAN TERTER'DE SİVİLLERİ HEDEF ALDI: 3 ÖLÜ, 3 YARALI

ERMENİSTAN TERTER'DE SİVİLLERİ HEDEF ALDI: 3 ÖLÜ, 3 YARALI
15 Ekim 2020 - 19:22

Ermenistan ordusunun sivillere yönelik hain saldırıları devam ediyor. Azerbaycan’ın Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden siviller, Ermenistan’nın top atışlarının hedefi oldu. Yapılan insanlık dışı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

 Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’ın Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik bugün düzenlediği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Bir güvenlik yetkilisi, saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Topun isabet ettiği mezarlıkta ise birçok mezar ağır şekilde tahrip edildi, sivillere ait bir araç da hasar aldı. 

ERMENİSTAN, ATEŞKES ŞARTLARINA UYMUYOR

Moskova’da varılan geçici ateşkesten hemen sonra Ermenistan, Azerbaycan’ın Ağdam ve Tatar bölgelerine saldırdı. Ermenistan’ın saldırıları Hadrut ve Cabrayil yönünde devam etti. Sukavuşan’da Ermeni askerlerinin cesetlerini toplayan ve beyaz bayraklı bir ambulans, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından vuruldu. Saldırı sonucu bir sağlık çalışanı ağır yaralandı. Gence’ye düzenlenen saldırıda ise çocuklar dahil 7 sivil öldü ve 39 kişi yaralandı.Azerbaycan Başsavcılığı, 11 Ekim 2020’de Ermenistan’ın ateşkes sonrası Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti olan Gence’deki sivillere yönelik saldırıda bilançoyu açıkladı. Başsavcılık, Ermenistan’ın saldırısında 41 sivilin hayatını kaybettiğini ve 207 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum