Ermenistan, provokatif amaçlarla Şuşa'daki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Azerbaycan, Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı. Azerbaycan, Ermenistan tarafının provokatif amaçlarla Şuşa etrafındaki Azerbaycan mevzilerine de ateş açtığını bildirdi.

Ermenistan, provokatif amaçlarla Şuşa'daki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı
27 Mayıs 2021 - 13:56

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün yayımladığı açıklamayla, Ermenistan ordusunun 10 Kasım Bildirisi ile sağlanan ateşkesi bir kez daha ihlal ettiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, Ermenistan ordusu 24-26 Mayıs 2021 tarihleri arasında Gegarkunik eyaletindeki mevzilerinden, Azerbaycan ordusunun Kelbecer ve Gedebey illerindeki mevzilerine belirli aralıklara ateş açtı. Ermenistan tarafının provokatif amaçlarla Şuşa etrafındaki Azerbaycan mevzilerine de ateş açtığı kaydedilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun karşılık vermediği ve can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

10 KASIM ATEŞKES BİLDİRİSİ

Azerbaycan ordusunun, Dağlık Karabağ’daki topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için 27 Eylül 2020’de başlattığı harekat 44 gün sürdü. Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın başlattığı saldırılar sonrasında çatışmaların ardından 10 Kasım 2020’de ateşkes anlaşması imzaladı.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da 2 bin 802 şehit verdi - Son Dakika Haberleri

AZERBAYCAN: MİSİLLİME ATEŞİ AÇILMADI

Azerbaycan Savunma Bakanlığının 26 Mayıs 2021 tarihinde saat 13:06’da yayımladığı bildirinintamamı:

“24-26 Mayıs tarihleri ​​arasında Azerbaycan Ordusu’nun Kelbecer ve Gedebey bölgelerindeki mevzilerine Ermenistan Cumhuriyeti’nin Gegharkunik bölgesindeki düşman mevzilerinden aralıklı mevzilerinden ateş açıldı.
Aynı zamanda Şuşa şehri etrafındaki mevzilerimiz doğrultusunda Ermeni tarafı otomatik silahlarımızdan havaya ateş açtı.
Misilleme ateşi açılmadı. Kayıp yok.”

KARABAĞ’DA ZAFER, TOPRAKLARINI İŞGALDEN KURTARAN AZERBAYCAN’IN OLDU

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül 2020’de başlattığı ve 44 gün süren operasyonunda 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köy Ermeni işgalinden kurtarıldı. Ermenistan Azerbaycan’ın zaferi karşısında yenilgiyi kabul ederek işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı. Ermenistan ordusu, 20 Kasım 2020’de Ağdam’dan, 25 Kasım 2020’de Kelbecer’den ve 1 Aralık 2020’de Laçın’dan çekilmişti.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
26 Mayıs 2021, 21:15

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum