ERMENİSTAN'IN SAVAŞ SUÇLARI CEZASIZ KALMAYACAK: AZERBAYCAN SORUŞTURMA BAŞLATTI

ERMENİSTAN'IN SAVAŞ SUÇLARI CEZASIZ KALMAYACAK: AZERBAYCAN SORUŞTURMA BAŞLATTI
26 Kasım 2020 - 21:11

Azerbaycan, Karabağ’da altı hafta süren çatışmalar sırasında işlenen savaş suçlarının incelenmesi için soruşturma başlattığını açıkladı. Başsavcı Aliyev,  “Azerbaycan bir hukuk devletidir, biz de bunun gereğini yerine getiriyoruz” dedi.

II. Karabağ Savaşı’ndan zaferle ayrılan Azerbaycan, Karabağ’daki çatışmalar süresince işlenen savaş suçlarının incelenmesi için çalışma başlattı. 25 Kasım 2020 tarihinde açıklama yapan Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Kamran Aliyev, “Azerbaycan bir hukuk devletidir, biz de bunun gereğini yerine getiriyoruz. Aynı zamanda esir alınan Ermeni askerlere karşı uygulanan insanlık dışı davranışlar konusunda da soruşturma başlattık” ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN’IN SAVAŞ SUÇLARI CEZASIZ KALMAYACAK

Başsavcı Aliyev, savaş sırasında sivil hedeflere yönelik bombalı saldırılar hakkında da 73 ayrı soruşturma açıldığını belirterek, “Bu olaylarda 94 sivil hayatını kaybetti” dedi.

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını işgalden kurtarmak üzere başlattığı Karabağ harekatı esnasında Ermenistan tarafından Azerbaycan’ın sivil bölgelerine ciddi saldırılar yapılmıştı. Bu saldırılarda hayatını kaybeden bir çok sivil bulunurken, Ermenistan tarafından bu saldırılara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum