Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Nisan'da istifa edeceğim

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Nisan'da istifa edeceğim
29 Mart 2021 - 18:19

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Nisan’da istifa edeceğini açıkladı. Paşinyan, Nisan’da istifa edecek olmasına rağmen 20 Haziran’da yapılacak erken parlamento seçimine kadar geçici olarak görevde olacağını söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugün Ermenistan’ın Armavir bölgesine ziyaret gerçekleştirdi. Paşinyan, Azerbaycan karşısında aldığı ağır mağlubiyetin ardından siyasi krizlerle çalkalanan ülkesindeki Haziran ayında yapılacak erken parlamento seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Paşinyan, yakın zamanda istifa edeceğini belirterek, “Nisan’da istifa edeceğim. Ancak bunu iktidardan gitmek için değil, erken seçimin yapılması için yapacağım.” diye konuştu.

İSTİFASINDAN SONRA GÖREVİNİ YÜRÜTECEK

Paşinyan, ayrıca istifasından sonra da 20 Haziran’da yapılacak erken parlamento seçimine kadar geçici olarak Başbakanlık görevini yürüteceğini ifade etti.

ERMENİSTAN’DA PAŞİNYAN’IN İSTİFASI İÇİN MUHTIRA

Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, 25 Şubat’ta Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak, Paşinyan’a muhtıra vermişti.

GASPARYAN’I GÖREVDEN ALMIŞTI

Paşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı görevden aldığını duyurmuştu. Muhalefet yanlısı tutum sergileyen Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Gasparyan’ın görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamamıştı. Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını “darbe girişimi” olarak nitelemişti.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ayyıldız Huri Kaptan
28 Mart 2021, 17:38

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum