ERMENİSTAN, BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN PETROL BORU HATTI'NA FÜZEYLE SALDIRDI

ERMENİSTAN, BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN PETROL BORU HATTI'NA FÜZEYLE SALDIRDI
07 Ekim 2020 - 23:06

Azerbaycan, Ermenistan ordusunun Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı’na füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Azerbaycan Başsavcılığından konu ile ilgili dün yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun saat 21.00 sularında Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın Yevlah ilinden geçen kısmına füze saldırısı düzenlediği belirtildi.

TERÖR EYLEMİ DEĞERLENDİRMESİ

Ermenistan ordusunun saldırısının terör eylemi olarak nitelendirildiği açıklamada, “Petrol boru hattı, Avrupa’nın enerji güvenliğinde özel yere sahip, bölgenin en büyük stratejik projesi. Ordumuzun kararlı tedbirleri sonucu bu terör girişimi önlendi” diye bildirildi.

“ERMENİSTAN MİSKET BOMBASI KULLANIYOR”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın özellikle sivil yerleşim yerlerine misket bombası attığını vurgulayarak, “Ermenistan tarafından ateşlenen misket bombalı roketler, Goranboy bölgesinde köylere yakın noktalara düştü. Ermenistan, Azerbaycan’ın yerleşim bölgelerine karşı aktif olarak misket bombası kullanıyor” diye konuştu.

ERMENİSTAN’DAN YALANLAMA

Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Azerbaycan’ın Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattına saldırı düzenlendiği iddiasını reddetti. Stepanyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Bariz yalan. Petrol ve doğalgaz altyapısını hedef almadığımızı defalarca söyledik, ancak yeri nere olursa olsun Dağlık Karabağ’a saldıran tüm askeri tesis ve hedefler yok edilecek” dedi. 

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum