Ermenistan Azerbaycan Ulusal Kültür anıtlarını yok ediyor.

Ermenistan Azerbaycan Ulusal Kültür anıtlarını yok ediyor.
30 Mayıs 2020 - 14:21 - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 - 14:26

Azerbaycan, insan uygarlığının geliştiği bölgelerden biridir. Maddi kültür anıtlarının zenginliği ile seçilen Dağlık Karabağ bölgesinin Ermenistan tarafından işgalinin sonucu olarak, orada Türk kültürünün tüm müzeleri, camileri ve anıtları yıkıldı. Sadece Türk kültürünün anıtları değil, diğer anıtlar da yok edildi. Bilinen ilk insan yerleşimlerinden olan meşhur Azıh ve Tağlar mağaraları, Karaköpek, Üzerliktepe kurganları şu anda askeri amaçlar için kullanılarak, kasıtlı olarak yok ediliyor.

Hocalı, Ağdam, Ağdere, Füzuli, Cebrail bölgelerinde kurganların yanı sıra, işgal altındaki Şuşa, Laçın, Kelbecer, Gubadlı, Zengilan, Füzuli bölgelerinde mezarlıklar, türbeler, camiler, tapınaklar, Kafkas Albaniyasına ait anıtlar ve diğer kültür miraslarımız yok ediliyor.

Beş bine yakın eksponatı olan Şuşa tarih müzesi, Devlet Halı müzesinin şubesi ve Halk Sanatı müzesi, Karabağ Devlet Tarih müzesi, aynı zamanda Laçın kentindeki Akoğlan Tapınağı, Hocalı’daki Esgeran Kalesi, Kelbecer tarih müzesinin ve diğer kültür anıtlarının, resim galerilerinin benzersiz ekspozisiyaları yok edilmiş, kutsal camiler ve tapınaklar alçakça kirletilmiş, kütüphaneler yakılmış, benzersiz el yazma numuneleri mahvedilmiştir.
Böylece Ermenistan, çirkin yüzünü göstererek, tarih ve kültür düşmanı olduğunu göstermiştir.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum