Ermenistan ateşkese uymuyor!

Moskova'da alınan ateşkes kararı fiilen devreye girmedi, son olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev "Ermenistan, geçici ateşkese uymadı, bu onların ikiyüzlü siyaset yürüttüğünü açıkça gösteriyor" açıklaması yaptı.

Ermenistan ateşkese uymuyor!
10 Ekim 2020 - 18:44
Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini belirten Hacıyev "Ateşkesle ilgili beyanattan sonra bugün de temas hattı boyunca Ermenistan, Azerbaycan’ın silahlı kuvvetlerinin mevkilerine ve mülki Azerbaycan insanlarına karşı hücumlara devam etmektedir. Bu açık şekilde göstermektedir ki Ermenistan ikiyüzlü bir siyaset yürütmektedir. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri de kendini savunma prensipleri esasında Ermenistan tarafının bu gibi saldırılarına cevap vermek mecburiyetindedir" dedi.

basliksiz-1.jpg

"MİNSK GRUBU ARTIK KENDİNE DÜŞENİ YAPMALI"

Hacıyev, Ermenistan'ın barışa mecbur edildiğine vurgu yaptı: "Ermenistan’ın barışa mecbur edilmesi ile harekatın ilk aşaması sonuç vermiştir. Masada artık Ermenistan'ın dikte ettirdikleri olmayacak. Mücadele sadece askeri değil, diplomasiyle de yapılır. Esas hedefimiz Azerbaycan’ın uluslararası kararlarla tanınan toprak bütünlüğünü sağlamaktır. AGİT Minsk Grubu artık kendine düşeni yapmalı, işgal edilen topraklardan Ermenistan’ın çıkarılması yönünde görüşmeleri istikametlendirmelidir."

Haberin devamı için:https://www.karar.com/son-dakika-azerbaycandan-ust-duzey-aciklama-ermenistan-ateskese-uymadi-1589671

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum