Ermeni siyasiden olay sözler: Rusya'nın uşağı olmaktansa Türklerin köpeği olmaya razıyız

Ermeni siyasiden olay sözler: Rusya'nın uşağı olmaktansa Türklerin köpeği olmaya razıyız
22 Ocak 2021 - 18:30 - Güncelleme: 22 Ocak 2021 - 18:36

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’ın tarihi zaferi sonrası Ermenistan üzerinde tam hakimiyet kuran Karabağ’daki askeri faaliyetleri, Erivan’da rahatsızlık uyandırdı. Ermenistan Hristiyan Demokratik Partisi lideri Levon Şirinyan (Shirinyan), “Türklerin köpeği olmak Rusların temsilcisi olmaktan iyidir” dedi.

Ermeniler, Karabağ’da sözde barış gücü adı altında askeri faaliyetlerini artıran Rusya Federasyonu’na tepki gösterdi. Ermenistanlı politikacı Şirinyan, önceki gün ArmDaily isimli televizyonda yaptığı açıklamada, Rus askeri güçlerinin Karabağ’daki hakimiyeti hakkında olay demeçlerde bulundu.

ŞİRİNYAN’DAN ERMENİSTAN’DA OLAY ÇIKARACAK AÇIKLAMALAR

Sözde Karabağ Cumhuriyeti lideri olan terörist Ermenilerle dirsek temasında bulunan Rus askeri güçleri, Karabağ’da ateşkes anlaşmasını hiçe sayarak; fiili olarak Rusya’ya ayrılmayan bölgelerde de hakimiyet kurmaya çalışıyor. Bu durum, Azerbaycan kamuoyunda tepki çektiği gibi Ermeni politikacı Levon Şirinyan tarafından da tepki ile karşılandı. Şirinyan, Karabağ’da yabancı güçlerin ve özellikle Rusya’nın tehlikeli tutumuna vurgu yaptı. Ermeni siyaset bilimci ve politikacı Levon Şirinyan, “Bence, Ermeniler Rusların uşağı olmaktansa Türklerin köpeği olsunlar daha iyi” ifadelerini kullandı.

Qırım Haber Ajansı

Ömer Cihad Kaya
22 Ocak 2021, 16:23


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum