Ermeni asıllı Kore Gazisi Minas Kaya, son yolculuğuna Türk bayrağıyla uğurlandı

Ermeni asıllı Kore Gazisi Minas Kaya, son yolculuğuna Türk bayrağıyla uğurlandı
17 Mart 2021 - 14:03

Almanya’nın Bremen kentinde 91 yaşında vefat eden Kore Gazisi Ermeni asıllı Minas Kaya, son yolculuğuna Türk bayrağıyla uğurlandı. Vefat eden Minas Kaya’nın oğlu Murat Kaya, babasının vasiyetini yerine getirerek, tabuta Türk bayrağı sardıklarını dile getirdi.

Almanya’da yaşayan Kore Gazisi Ermeni asıllı Minas Kaya, dün 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. 51 yıldır Almanya’nın Bremen kentinde yaşayan Yozgat doğumlu olan Minas Kaya’nın tabutu, vasiyeti gereği Türk bayrağı sarıldı.

“BABAMIN TEK VASİYETİ TÜRK BAYRAĞINA SARILI OLARAK GİTMEKTİ”

Bremen Huckelriede mezarlığında düzenlenen cenaze töreninde konuşan oğlu Murat Kaya, babalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Babamın tek vasiyeti son yolculuğuna Türk bayrağına sarılı olarak gitmekti. Onu da burada gerçekleştirdik. Dinlere saygısı nedeniyle cenazede papaz istemedi. Herkesin inancına göre kendi duasını etmesini ve Fatiha okumasını istedi. Biz de öyle yaptık” ifadelerini kullandı.

Yozgat doğumlu olan Kore Gazisi Minas Kaya için Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi de bir taziye mesajı yayımlandı.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ömer Cihad Kaya
16 Mart 2021, 13:00

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum