EOKA terör örgütü yaşamaktadır; Uyanık olmalıyız! - Hüseyin Macit YUSUF

EOKA terör örgütü yaşamaktadır; Uyanık olmalıyız! - Hüseyin Macit YUSUF
12 Nisan 2021 - 10:27
Yıllardır yazıyoruz, söylüyoruz; 'Rum-Yunan ikilisi Enosis'ten vazgeçmedi, EOKA terör örgütü canlıdır ve ilk fırsatta adayı Elenleştirmek için harekete geçecek, Türklere saldıracaktır' diye de uyarıyoruz.. Gelişmeler bu uyarılarımızın ne kadar yerinde olduğunu göstermektedir. Rum tarafının adada anlaşma ile çözüm istemediğinin nedeni nedir? Adanın iki ortağından biri olan Türklerin haklarını niye gasp etmiştir? Niye bu hakları iadeye yanaşmamaktadır? Kıbrıs anlaşmalarını niye uygulamayı kabul etmemektedir? Niye silaha sarılmış, cennet adayı cehenneme çevirmiş ,masum sivil Türkleri neden hunharca katletmiştir? Bu ve benzer sorulara verilecek cevaplar Kıbrıs'ta Rum-Yunan emellerini açık bir şekilde ortaya koyacak, adada anlaşmaya niye varılamadığını gösterecektir.
Rum Yönetimi 1963-64 terör olaylarını başlatarak, Enosis hedefine Akritas Planı ile ulaşmayı denemiş, başaramamıştır. 1974'te İfestos Planı ile yaptığı ikinci denemeye Anavatan Türkiye şiddetli bir şekilde ve zamanında müdahale ile cevap vermiş Kıbrıs Türkünü mutlak bir soykırımdan kurtarmıştır. Özellikle 1963-74 arasında EOKA terör örgütü, Enosis hedefine ulaşmak üzere Kıbrıs Türklerine her türlü vahşeti ve zulmü uygulamıştır.
1955'te adayı İngiliz Yönetiminden kurtarmak, bilahare de Türkleri yok ederek Yunanistan'a bağlamak üzere kurulmuş EOKA terör örgütünün 66. yıldönümü geçtiğimiz hafta 1 Nisan'da Güney Kıbrıs'ta kutlandı, EOKA'nın katil teröristleri mezarları başında anıldı. Anma törenlerinde yapılan konuşmalarda, kilisedeki ayinlerde Türklere kin kusuldu. Rum lider faşist EOKA'cı Anastasiadis sosyal medyadan yaptığı paylaşımda EOKA katillerine methiyeler düzdü: "1 Nisan. Kıbrıslıların, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurulmasına yol açan destansı bir mücadeleye başladığı gün. EOKA savaşçılarına hayranlık ve saygı duyarak, vatanımızın Avrupa ailesinde yeniden birleşeceği güne kadar çalışacağımızın sözünü veriyoruz." diye katilleri yad etti.
Allaha şükür Kıbrıs Türk halkı 18 Ekim seçiminde Teslimiyetçi/Tavizci Akıncı'yı tasfiye etti, yerine Ersin Tatar'ı getirdi de artık meydan Anastasiadis'e boş kalmadı. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar yaptığı açıklamada "Anastasiadis, EOKA'nın bombalar ve silahlarla Kıbrıs'ı kan gölüne çevirdiğini unutmuşa benziyor. Terör örgütü mensuplarına 'hayranlık ve saygı duyduğunu' açıklaması oldukça dikkat çekici ve ürpertici." diye uyarıda bulundu. EOKA'nın Rum liderliği, Rum Ortodoks Kilisesi ve Yunanistan tarafından organize edilip desteklenen bir terör örgütü olduğunu anımsatan Tatar, "Bunun kanıtları ve belgeleri de ortadadır. Dağıttığı ilk bildirilerde 'İngilizlerden sonra sıra Kıbrıs Türklerine gelecektir, Kıbrıs Türklerini silah zoruyla bu adadan kovacağız, gitmeyenleri de yok edeceğiz' diyen EOKA bir terör örgütüdür. 1955-1958 döneminde köylerimizi yakıp kavuran, yüzlerce savunmasız insanımızı katleden EOKA bir terör örgütüdür. 1963-1974 döneminde Akritas Planı doğrultusunda Kıbrıs Türk halkına yönelik katliam ve soykırım uygulayan EOKA bir terör örgütüdür. Kumsal, Ayvasıl, Arpalık, Gaziveren, Baf, Mağusa, Atlılar, Muratağa, Sandallar, Taşkent ve diğer katliamlar da bunun kanıtıdır. Bunları da unutmamız mümkün değildir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Tatar, Anastasiadis'in Türk Mukavemet Teşkilatı'nı (TMT) "terör örgütü" olarak nitelemesine ise, "TMT bir saldırı örgütü değil, bir savunma örgütüdür. Terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulmuştur. EOKA terör örgütü gibi savunmasız insanları, kadınları, çocukları, yaşlıları katletmemiş, katliam ve soykırım uygulamamıştır. TMT, sadece Kıbrıs Türk halkının varlığını, namus ve haysiyeti ile insanca yaşama hakkını savunmuştur. Ve eğer TMT olmasaydı, Kıbrıs'ta ikinci bir Girit faciası yaşanacak, bir tek Türk bile sağ bırakılmayacaktı. Bu nedenlerle TMT kurucularına ve TMT'nin kahraman neferlerine minnet borcumuz vardır." sözleriyle yanıt verdi. Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir anlaşmaya varılmasının ancak Kıbrıs'ta yaşanan gerçeklerin herkes tarafından kabul edilmesiyle mümkün olabileceğine işaret eden Tatar, şunları kaydetti: "Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis'e tavsiyem Kıbrıs'ta yaşanan gerçekleri çarpıtmaması, Kıbrıs'ı kan gölüne çeviren EOKA gibi terör örgütlerini sahiplenmemesi, gerçek dışı iddialarda bulunmaması ve Kıbrıs Türk halkının bağrından doğan TMT'nin adını bir kez daha ağzına almamasıdır."
Rum tarafının Enosis hedefinden ve Megali İdea ülküsünden vazgeçmeyeceği açıktır. İçimizdeki Rum sevici federasyoncular artık bu gerçekleri görmeli ve Rum'la yeniden bir arada, ortak devlet kurma hayalinden vazgeçmelidir. Cumhurbaşkanı Tatar tuttuğu yolda ilerlemeli, geri adım atmadan devletimizin tanınması için gerekenleri yapmalıdır.

Kaynak Yeniçağ: EOKA terör örgütü yaşamaktadır; Uyanık olmalıyız! - Hüseyin Macit YUSUF


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum