Enver Paşa'nın Alman Subayına verdiği Harp Madalyası

Osmanlı Avcısı ve Baş Avcısı Demir Hilal Ernst Hünnebeck. Alman Arşivinden alınmıştır. Tercüme otomatik olarak yapılmıştır.

Enver Paşa'nın Alman Subayına verdiği Harp Madalyası
28 Kasım 2019 - 10:10 - Güncelleme: 29 Kasım 2019 - 19:43

Osmanlı Avcısı ve Baş Avcısı Demir Hilal Ernst Hünnebeck

Osmanlı belgesi ve Türk Savaş Madalyası- Ernst Hünnebeck'in Arp Madalyası (Demir Hilal, Gelibolu yıldızı)

Demir Hilal (Harp Madalyası) ve padişahın Osmanlı belgesi, Başkomutan ve Savaş Enver Paşa Bakanı Türk Komutanı Hünnebeck 1915 (1333) tarafından verildi. Hünnebeck, Hirschberg / Silesia'daki 5 numaralı rezerv avcısı taburunda bir dağ avcısıydı. Diğerlerinin yanı sıra, Karadağ'daki Balkan cephesinde görevlendirildi.
Belge, Osmanlıca divan senaryosunda yazılmıştır, Almanca yazılı bir bildiri ve tercümeyle birlikte:
"Çelenkte: mal sahibinin adı ve rütbesi.
Bin üç yüz otuz iki savaş yıllarında gösterdiği mükemmel özen, gayret ve iyi başarılar için [], Majesteleri Sultan tarafından Türk Savaş Madalyası (Demir Hilal) ile ödüllendirileceksiniz. Daha önce olduğu gibi, görevlerinizi yerine getirme ve beklenen başarıları için öngörülen yasaların aynı yörüngelerinde yürümeye devam edin, böylece nimet ve ödül kazanabilirsiniz. Mühür: Savaş Bakanı Enver, 1332.
==================================
Yorumlar.
Noktalı çizgiler hariç dört metin satırı, "divan betiği"nde litografi ile basılmıştır (genellikle patentlerin yazıldığı bir yazı biçimi).

Türk Demir Hilal, anne ve baba dedesi Ernst Hünnebeck'in ödül sertifikası ve Almanca çevirisi.

Kaynak:https://www.europeana.eu/portal/en/record/2020601/https___1914_1918_europeana_eu_contributions_6635.html?q=Enver#dcId=1574924734732&p=3


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum