Emir ŞIKTAŞ YAZDI: BİR YİĞİT GÖÇTÜ ARAMIZDAN

Iğdırlıların Reis’i, Siyasetin duayen abisi, yardım dileyenlerin imdadına yetişen gönlü büyük insan, halkının lideri, kişiliği, güvenilirliği, adilliği, dürüstlüğü, eli açıklığı, toplumuna yararlılığı ile tanınan, sevgi, saygı dolu bir insandı MİKAİL GÖLELİ.

Emir ŞIKTAŞ YAZDI: BİR YİĞİT GÖÇTÜ ARAMIZDAN
06 Eylül 2021 - 14:33
BİR YİĞİT GÖÇTÜ ARAMIZDAN

Her yaratılan nihayetinde yaratanına kavuşacaktır. Vakitsiz gidişler, beklenmedik, ani vedalar gözlerimizi yaşartmakta, kalplerimizi hüzünlendirmekte.
Yine ani bir yiğitçe göçüş, ansızın gelen ölüm haberi ve sevenlerinin üzüntüsüne neden oluş. 
Bir Yiğit Göçtü Aramızdan…
Iğdırlıların Reis’i, Siyasetin duayen abisi, yardım dileyenlerin imdadına yetişen gönlü büyük insan, halkının lideri, kişiliği, güvenilirliği, adilliği, dürüstlüğü, eli açıklığı, toplumuna yararlılığı ile tanınan, sevgi, saygı dolu bir insandı MİKAİL GÖLELİ.
Rahmetli Dedesi H. Şıh Ali Göleli, devlete yardım ve desteği ile bilinen, Türk devletinden yana milli mücadele yıllarında rüştünü ispat etmiş, Karakoyunlu ilçemizden iyi bir ailenin kızıyla evlenerek orada yaşamaya başlamıştı. Rahmetliyi ben bizzat kendim gördüm. Babası H. Nebi Göleli (merhum), amcaları H. Sultanali Göleli (merhum) H. İbrahim Göleli (yaşıyor), rahmetli hoca Şıx Hamza Göleli her zaman topluma güzel destek ve yardımlar yapmış, vatanı, milleti, devleti ile her daim övünmüş, Türklükleri ile gurur duymuşlardır. 
Ülkü Ocakları başkanlığı yaptığı yıllarda halkın sevgisini kazanmış, yaptığı her işte halkımın hayrına olmalı diye kafa yormuştur. 
12 Eylül öncesi  Dörtyol olaylarından dolayı uzun yıllar yurt dışında yaşamış  ve sonradan berat ettiğinden dolayı özlediği vatanı Türkiye'ye dönmüş ve adalet yerini bulmuştur. 
Ticari hayatta sağladığı gelirini hapiste yatan ülkücü gençlere, yardıma muhtaç ailelere, yardım talep edenlere, garibe, yoksula el atmış, yedirip, içirmiştir. 
Vatanı koruma mücadelesinde mangalda kül bırakmayanlar köşelere gizlenirken, rahmetli Mikail Göleli reis dostlarıyla birlikte, Karabağ’ın işgalinde Ermenilerle savaşmaya gitmiştir. 
Bir dönem milletvekili adayı olmuş, kazanmış fakat parti baraja takılınca kaybetmiştir. Hiçbir zaman ülküsünden, görüşünden, partisinden kopmamış, her dönem bir nefer gibi çalışmış, halkın sevgisini kazanmış, gençliğin idolu olmuştur.
Yerleştiği Marmara Ereğlisi’nde çevresindeki insanların sevgisini, saygısını toplamış, onların sorunlarına eğilmiş, bir çok kan davası, kişisel sorunları barışla sonlandırmış, kendi çabasıyla insanlar liderliğini, büyüklüğünü, ağabeyliğini, reisliğini kabul etmişlerdir.
Dostluk dolu, kişilikli, güvenilir, yiğit insan, Reis Mikail GÖLELİ maalesef gittiği Ağrılı bir hemşerisinin sünnet düğününde kalbine yenik düşmüştür. On kez hayata döndürüldüğü belirtilen müdahalelere rağmen son krizi atlatamamış ve yaratanına kavuşmuştur. 
Zaman zaman korumasını yaptığı Başbuğ’u Alparslan Türkeş’e, Kardeşi dini hoca Hamza Göleli’ye, birlikte mücadele ettikleri tüm dava arkadaşlarına, kucağında şehit olan Rahmi Akbulut’a, şehit dostu Turgut Demirkaya’ya, çok sevdiği Babası H Nebi Göleli ve Annesi rahmetlilere kavuşmuştur.

Gitti bu faniden bir yiğit daha,
Teslim oldu yaratanı Allah’a,
Türklük için çarpar iken yüreği,
Yenik düştü doğmayacak sabaha.

Karakoyunlu ilçesinin, Iğdır’ın medarı iftiharı, davasının, çevresinin, dostlarının, dertlerine çare dileyenlerin açık kapısı, gönül dostu, kocaman yürekli Reis, yalnızca  Mete’nin, Burak’ın değil, yoksulların, fakirlerin, dertlilerin babası, saygıdeğer kirvemiz  Mikail GÖLELİ, gittiğin yerde mekanın cennet olsun, nurlar içinde uyu.. Emir Şıktaş

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum