Emir Şıktaş: DİASPORA'NIN 19. YILI

Emir Şıktaş: DİASPORA'NIN 19. YILI
08 Temmuz 2021 - 21:16

DİASPORA’NIN 19. YILI

Dünya Azerbaycan Türklerini tek çatı altında toplamak için Umumilider Haydar Aliyev tarafından 2002 yılında, hariçte yaşayan Azerbaycanlılar için devlet komitesi olarak kuruldu. Ardından statüsünde değişiklik yapılarak devlet komitesi olarak faaliyetlerine devam etti.

Bugün 19. yılını kutlayan Azerbaycan Diaspora Bakanlığı, kısa sürede dünya genelinde fevkalâde faaliyetler ortaya koyarak Azerbaycan ve Türk dünyasının haklı davasını dünya kamuoyuna duyurmakta üstün başarılar ortaya koymaktadır.

Umumilider Haydar Aliyev tarafından kurulan, Başkomutan İlham Aliyev tarafından desteklenip büyütülen ve genç başkanı Fuad Muradov’un gayretli çalışmaları sayesinde diaspora, sayısız ülkede, yüzlerce teşkilat ve yayın kuruluşları ile birlikte faaliyet göstermekte olup Azerbaycan’ın haklı davasını dünya kamuoyuna anlatmaktadır.

44 günlük İkinci Karabağ Savaşında Azerbaycan’ın sergilediği kahramanlığın ve haklı davasını dünya kamuoyuna duyurulmasında yine Diaspora’nın üstün çalışmaları etkili rol oynamıştır.

Ülkeler, dış dünyada varlıklarını ortaya koyamadıkları vakit ilerleme kaydedemezler. Ancak Umumilider Haydar Aliyev’in ileri görüşlü liderliği sayesinde kurmuş olduğu Diaspora, Azerbaycan’ın dünyaya açılmasında kilometre taşı olmuştur. Azerbaycan Diasporası, Ermeni Diasporasının yalanlarının ve düşmanca faaliyetlerinin önüne geçmeyi başarmış; Ermeni Diasporasının yalan ve iftira üzerine kurulu eylemlerine karşı Azerbaycan’ın haklı davasının kamuoyunda savunulmasına ve gerçeklerin tüm dünyaya duyurulmasına muktedir olmuştur.

Her geçen gün hizmet ve faaliyet alanını genişleten Azerbaycan Diaspora Komitesi’nin 19. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Bu fevkalâde Komiteyi kuran umumilider Haydar Aliyev’i bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları