EMİNE CEPPAR, UNESCO UKRAYNA MİLLİ KOMİSYONU BAŞKANI OLDU

EMİNE CEPPAR, UNESCO UKRAYNA MİLLİ KOMİSYONU BAŞKANI OLDU
17 Temmuz 2020 - 23:07

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Ukrayna Milli Komisyonu Başkanı görevine atandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy, söz konusu atamayı 17 Temmuz 2020 tarihinde onaylandı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, UNESCO Ukrayna Milli Komisyonu, işgal edilen Kırım’daki problemlere uluslararası toplumun dikkatini çekmek için çalışmalar yürütecek. 

UNESCO’DAN EMİNE CEPPAR’A ÖNEMLİ GÖREV

Bakanlığın konuyla ilgili açıklamasında, “Ulusal çıkarları açısından eğitim, bilim, kültür, enformasyon ve iletişim de dahil olmak üzere UNESCO’nun araçları ve kaynaklarının kullanımı ülkemizin potansiyelinin, uluslararası süreçlere daha fazla katılmasına yardımcı olacaktır.” ifadelerine yer verildi. 

Konuyla ilgili, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Ceppar, 16 Temmuz 2020 tarihinde UNESCO Ukrayna Milli Komisyonunun Yönetim Kurulu üyeleri ile ilk toplantıyı düzenlediklerini aktardı. Ceppar ayrıca, yeni görevinde ilk ziyaretini Paris’teki UNESCO Genel Müdürlüğüne gerçekleştirmeyi planladığını kaydetti.

Daha önce Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Kwon Ki-Chang ile görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum