EMİNE CEPPAR, NORVEÇ BÜYÜKELÇİSİYLE KIRIM KONUSU İLE İLGİLENECEK ULUSLARARASI PLATFORMU GÖRÜŞTÜ

EMİNE CEPPAR, NORVEÇ BÜYÜKELÇİSİYLE KIRIM KONUSU İLE İLGİLENECEK ULUSLARARASI PLATFORMU GÖRÜŞTÜ
18 Ağustos 2020 - 15:19

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Norveç’in Kıyiv Büyükelçisi Erik Svedahl ile bir araya geldi. Görüşmede, Rus işgali altındaki Kırım konusunda uluslararası tedbirlerin koordinasyonu ele alındı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Norveç’in 2021-2022 dönemi için BM Güvenlik Konseyi’ne seçilmesi üzerine Emine Ceppar ve Erik Svedahl, tarafların Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek amacıyla BM içindeki işbirliğini güçlendirmeye hazır olduklarını ifade ettiler.” ifadelerine yer verildi.  

“KIRIM’DAKİ DURUMA DİKKAT GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR”

Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Emine Ceppar, uluslararası toplum tarafından Rusya’ya karşı koymak için önce işgal altındaki Kırım’daki duruma dikkat gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Norveç Büyükelçisine Rusya’nın işgal edilen Kırım’da sistematik olarak gerçekleştirdiği uluslararası hukuk ihlallerini anlatan Ceppar, Kırım konusu ile ilgilenecek uluslararası platformun oluşturulmasının önemine dikkat çekerek, “Bu tür bir etkileşim için bir araç olarak uluslararası Kırım Platformu görülmektedir. Bu platform, Rus işgali altındaki Kırım konusunda uluslararası tedbirlerin koordinasyonunu sağlayacaktır.” dedi.

RUSYA KIRIM’DAKİ GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR

Öte yandan, görüşme sırasında Ceppar, Rusya tarafından gelebilmesi muhtemel tehditlere karşı koymak için etkili etkileşimin önemini vurguladı. Rusya’nın Kırım’ın işgalini meşrulaştırmak için yarımadadaki gerçekleri yanlış aktardığını belirten Ceppar, “Rusya’nın işgal ettiği Kırım’daki durum ile ilgili gerçekleri çarpıtma ve Kırım’ın işgalini meşrulaştırmak ve kabul ettirmek için uluslararası platformları ve diğer demokratik araçları kullanması uluslararası toplum tarafından göz ardı edilmemeli.” ifadelerini kullandı.     

NORVEÇ’TEN UKRAYNA’YA DESTEK BİLDİRİSİ

Görüşmede Norveç Büyükelçisi de, ülkesinin Kırım’ın yasa dışı işgalini tanımadığını ve Norveç’in Ukrayna’nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik amaçlarına gelecekte de destek vereceğini ifade etti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum