Emel Kırım Vakfı, doğumunun 170. yılında Türk dünyasında milli uyanışın büyük öncüsü İsmail Gaspıralı'yı anacak

Emel Kırım Vakfı, doğumunun 170. yılında Türk dünyasında milli uyanışın büyük öncüsü İsmail Gaspıralı'yı anacak
17 Mart 2021 - 14:07

Emel Kırım Vakfının düzenlediği fikir ve kültür konferanslarında doğumunun 170. yıl dönümü kapsamında İsmail Bey Gaspıralı konuşulacak. Taşkent Ali Şir Nevai Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zaynabidin Abdiraşidov’un konuk olacağı program, “İsmail Bey Gaspıralı ve Türkistan” adını taşıyor.

Emel Fikir ve Kültür Konferansları’nda bu hafta,  Türk dünyasındaki millî uyanış hareketinin büyük öncüsü Kırım Tatar fikir adamı İsmail Bey Gaspıralı konuşulacak. Gaspıralı’nın 170. doğum yıl dönümü münasebetiyle gerçekleşen programın konuğu, Taşkent Ali Şir Nevai Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zaynabidin Abdiraşidov olacak. Çevrim içi gerçekleşmesi planlanan konferans, 21 Mart 2021 tarihi saat 17.00’de Zoom üzerinden canlı olarak yayımlanacak.

Taşkent Ali Şir Nevai Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zaynabidin Abdiraşidov’un “İsmail Bey Gaspıralı ve Türkistan’ konulu konferansı. Zaynabidin Abdiraşidov’un İsmail Gaspıralı ve faaliyetleri hakkında kitabı ve çok sayıda makalesi bulunuyor.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Emel FİKİR & KÜLTÜR KONFERANSLARI DİLDE, FIKIRDE DLD,ŞTBKI IŞTE BİRLİK! GASPIRALEI7OASINDA GASPIRALI YASINDA DOÇ.DR. ZAYNABİDİN ABDİRAŞİDOV İsmail Bey Gaspıralı ve Türkistan CANLI WWW.FACEBOOK.COM/EMELKIRIMVAKFI EMEL πι KIRIM VAKFI TARİH SAAT YER 21 Mart 2021 Pazar 17:00 (Türkiye saati ile/GMT+3) Zoom bağlantısı ile internet üzerinde EMELKIRIMVAKFI EMELKIRIMVAKFI EMELKİRIMVAKFI WW.EMELVAKFI.ORG ηι NOT: Konferansa katılım için kullanacağınız bağlantı linki, konferanstan bir gün önce vakfın sosyal medya hesapları ve web sitemiz üzerinden ilan edilecektir.' görseli olabilir

Etkinliğe ilişkin ayrıntılar, Emel Kırım Vakfı‘nın sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanacak.

https://qha.com.tr/

Ömer Cihad Kaya
16 Mart 2021, 12:03


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum