Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta "Sakarya Zaferi'nin 100.Yılı: Muharebe Alanında Kırım Tatar Köyleri" konuşuldu

Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta "Sakarya Zaferi'nin 100.Yılı: Muharebe Alanında Kırım Tatar Köyleri" konuşuldu
31 Mayıs 2021 - 11:57

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta “Sakarya Zaferi’nin 100.Yılı: Muharebe Alanında Kırım Tatar Köyleri” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Ümit Özkan oldu. Özkan, 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi sırasında bölgede bulunan Kırım Tatar köylerini anlattı.

Emel Kırım Vakfı’nın her hafta düzenlediği Emel Fikir Kültür Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Ümit Özkan’dı. Özkan, “Sakarya Zaferi’nin 100.Yılı: Muharebe Alanında Kırım Tatar Köyleri” başlıklı konuşmasında 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi sırasında bölgede bulunan Kırım Tatar köylerinden bahsetti.

Çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden 30 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenen ve Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanan konferansın açılış konuşmasını ve takdimi Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar yaparken, teşekkür konuşmasını da Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay gerçekleştirdi.

Konferansın video kaydını Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden bu bağlantıya tıklayarak seyredebilirsiniz.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Mehmet Berk Yaltırık
30 Mayıs 2021, 20:30 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum