Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta "Birbirine, Kırım'a, Vatana Hasret Kalanlar" konuşuldu

Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta "Birbirine, Kırım'a, Vatana Hasret Kalanlar" konuşuldu
26 Nisan 2021 - 12:10

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta “Birbirine, Kırım’a, Vatana Hasret Kalanlar” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Kırım Tatarı yazar Dr. Serra Menekay oldu. Menekay, Kırım Tatar göçlerini ve diasporadaki Kırım hasretini anlattı.

Emel Kırım Vakfı’nın her hafta düzenlediği Emel Fikir Kültür Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Dr. Serra Menekay’dı. “Aluşta’dan Esen Yeller”, ”Kuşbakışı”, ”Şefika”, ”İğne Oyası”, ”Adını Arayan Çocuk” ve “Kıvılcımdan Aleve, Ege’deki Kuva-yı Milliye” romanlarının yazarı Menekay, “Birbirine, Kırım’a, Vatana Hasret Kalanlar” başlıklı konuşmasında Kırım Tatar göçlerinden ve diasporadaki Kırım hasretinden bahsetti.

Çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden 25 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen ve Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanan konferansa katılanlar arasında; Kırım Derneği Genel Merkezi Başkanı Mükremin Şahin, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay da vardı.

Konferansın video kaydını Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden bu bağlantıya tıklayarak seyredebilirsiniz.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Mehmet Berk Yaltırık
25 Nisan 2021, 19:39

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum