Elturan Musayev: ZENGEZUR TURANIN ÖZÜDÜR. TEMELİDİR

Elturan Musayev: ZENGEZUR TURANIN ÖZÜDÜR. TEMELİDİR
01 Ocak 2021 - 16:31
ORTA ASYA'DAN BİN YILDIR ANTİK TÜRK KABİLELERİNİN KAFKASYALAR’IN ANADOLUYA GÖÇÜ ŞİMDİKİ ATA BABAMIZIN ÜLKESİ OLAN ZANGAZURDAN OLMUŞTUR. 
Zangazur, adını eski bir Türk kabilesi olan ZANGI KABİLESIN'den almıştır. ÇAĞRI, SAVAŞ, ANLAMLI. Her savaştan önce zil çalınır. ZANGI'nin kocaları öne çıktı ve düşmanla el ele savaştı. ZANGILAN adı da oradan geliyor. JANGOLAN

Her bir Türk kabilesi, cesareti ve yiğitliği nedeniyle farklı isimlerle anılmıştır.
ZANGIBASAR'ın adı da UZENGIBASAR, JANGIBASAR olarak telaffuz edilmektedir. GOYCHA ilçesinin adı, GOYCHA gölünün suyunun mavi renginden dolayı Türkçede yer almaktadır.
GOYCA DARALAYAZ MAHALI, DARE ALAGOZ, Alagöz dağının eteklerinde yer aldığı için bu adı almıştır. DAĞ BORÇALI İLÇESİ, eski Türkçede BORU CHALA (GRİ KURT YUVASI) olarak da anılırdı. AGBABA İLÇESİ, AKBABA, KARTAL, FALCON, KIYI İLÇESİ ŞOREK EL, ÇIRAK EL. EKMEK EL OLARAK ANILIR. Hazar Türklerinin ŞİRAK aşiretleri, SHORAYEL'in en eski sahipleridir. Bu kabileler faaliyetlerinden dolayı böyle adlandırılır. Her mahallesinden Türk kokusu alan gerçek HUN KUMAN, KIBÇAĞ, OĞUZ boylarının sıklıkla yaşadığı Batı Azerbaycan atalarımız, Erivan topraklarının gerçek sahipleri adına yaşıyor. O yıllar, o yerler bizi bekliyor. BABALARIMIZDAN BİR EMANETDİR.
Gerçek Türk geninin taşıyıcıları olan en farklı Türk boylarına mensup Zangazurlu ve Erivan'dan yurttaşlarımız, bu topraklarda yaşayan milli kültür mirasımızı korumuş ve sürdürmüştür. Bu mahallelerde yaşayan yurttaşlarımıza karşı Çarlık Rusya'sı ve Sovyet Rusya tarafından gerçekleştirilen tehcir ve tasfiyeler, Ermeni Taşnakların işlediği soykırımlar, bu insanların en saf Türk aşiretlerinden gelmelerinin sonucudur. Örnekler, Fergana Türklerine ve Mahsati Türklerine karşı yapılan soykırım ve tehcirlerdir. Sak, As, Alpan, Hun, Garapapağ ve Terek nehirlerinin kıyılarından göç eden Terek BEN, Oğuz ve Kıpçak boylarından Karapapak Türklerinin soyunu sürdüren Batı Azerbaycan Türkleri. Binlerce yıldır var olan Azerbaycan Türkçülüğünü Türkmen, Tarakaman ve Tarakama aşiretlerinin göçleri ile yarattı.
En yaşlı halk, en eski etnolar Türk milletidir.
Bugün, Zangazur ve diğer mahalleler, hala kapalı olan eski Türk Kağanlarının zengin tarihi ve kültürel anıtlarına sahiptir. Garagoyunlu, Akkoyunlu ve Safevi devletlerinin tarihi topraklarıdır.
Eski ve zengin tarihimizi ne kadar unutmaya çalışırlarsa çalışsınlar tarih taşa yazılır, silinmez, silinmez. Maalesef bugün
İlçenin ne olduğunu bilmeyen Zangazur'u ilçe diyenler, ilçeden ilçeye küçüldü.
ANTİK TÜRK İNANÇLARI, GOYTÜRK, ŞAMAN İNANÇLARI, ALPAN TAPINAĞI TAŞLARI, BU ÜLKENİN HER KARIŞIMI, TOPRAKLARIYLA TÜRK OLAN, TARİHİMİZ VE GENELOJİMİZE GERİ DÖNÜŞTÜR.
Avrupa'nın bugün haykırdığı hümanizm ilkeleri, büyük atalarımız olan KUMAN'lara aittir. KUMANİZM.
Biz Türkler dünyaya insanlığa insanca muameleyi öğrettik.
Bugün, günümüz Sibirya bozkırları aynı zamanda Rusların kestiği ve atalarının bahçesi olarak sattığı ormanlık alanlardır. Şimdi o ağaçlar ormana dönüştü.
Şapkalar, miğferler, eldivenler, taraklar, pantolonlar, ayakkabılar, bıçaklar, kemerler, yüzükler, küpeler, yoğurt, peynir, bilezikler, tereyağı ve diğer yüzlerce eşya ve gıda maddesi, askeri teçhizat, devlet binası, ordu binası. Ait olduğumuz kök, MU CONTINENT'in en eski Uygur milleti olan Türklere aittir.
Dünyaya büyük bir kültür kazandırmış bir milletin çocukları, bugün hala esaret altında olan vatanları için yas tutmalı, biz birleşip Türk toprağı Zangazur'u kurtarmalıyız.
GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR.

ASASMEDYA - Haberler
https://asasmedya.info

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum