Elturan Musayev: CHECHNYA'NIN GERÇEKLERİ. PUTIN GİDİYOR

Elturan Musayev: CHECHNYA'NIN GERÇEKLERİ. PUTIN GİDİYOR
01 Ocak 2021 - 16:10

Korkak hain olacak, korkak zalim olacak.
Rusya ve lideri Putin'den bahsediyoruz. Ocak ayında emekli oluyor. Kendi özgür iradeleriyle. Her durumda öyle diyorlar. Ama gerçekler öyle değil.
Putin siyasette kaldı ve bir dünya lideri oldu  "Güçlü Rusya" mitini yarattı.

2021'de Rusya'nın hegemonyası ve hatta bir devlet olarak varlığı şüphelidir. Kelimenin bir kez ve herkes için kaybolduğu ortaya çıktı. Çünkü çökmekte olan ve çöküşün eşiğinde olan bir imparatorluğun başında durmanın en saygısız ve aşağılayıcı konumunda olması onun için felaket olur. 1996 yılından beri siyasette aktif olan eski KGB lideri, ordu içinde çeşitli hamleler yaparak Rus-Çeçen savaşını ustaca kullanarak iktidara geldi.
O sırada Çeçenler, Yeltsin'in gücünün zayıf olduğunu ve beceriksiz bir devlet başkanı olduğunu göstermek için Mücahidlere silah veriyor ve koordinatlar veriyorlardı. Mücahidler de bu fırsatı takdir ederek Rus ordusunun küllerini gökyüzüne fırlattı. Bu iç çekişmeden ustaca yararlanan Rus hükümeti içinde memnuniyetsizlik ortaya çıktı.

"Putin'in yolu bir okul. Kirli, hain, gölgeli ve kana susamış"

İktidara geldiği günden itibaren Çeçenya'ya odaklandı ve sorunu içeriden çözmek için Çeçen grupları çekmeyi başardı. Savaşı ve meyvelerini tatmaya başlayan Putin, gücünü artırıyor ve  "ben geldikten sonra savaş bitti, Rusya kazandı" izlenimi yaratmak için Batı çevreleri, ABD ve birçok Arap devletiyle gizli toplantılar yapıyor.

"Hilafet" Mücahidleri zayıflattı ve Çeçenya'nın tam kontrolünü ele geçirdi. 2008'den beri Çeçenya'nın kalkınması için devlet bütçesinden büyük miktarlarda para ayırdı ve yıkılan şehirleri yeniden inşa etmeye başladı. Çeçen halkının kalbini kazanmak, kendisini sevdirmek ve Rus halkına onun muzaffer bir lider, yetkin bir devlet başkanı olduğunu göstermekti. O Putin'dir.
Ve böylece yenilmez, esnek olmayan bir gidiş imajı oluşturdu.
Ama aniden ne oldu?
Yeni Dünya Düzeni'nin tüm sınır komşularının topraklarına el koyan, el koyan ve sorun yaratan Rusya'ya yeri olmadığını açıkça söylediler. Putin direndi. Bu sefer ne olduğunu söylerseniz, cevap budur. İktidarda olduğu yıllarda, hem devlet bütçesinden hem de sömürge güçlerinden inanılmaz miktarda para aldı ve milyarlarca doları Avrupa, Amerika ve Kanada'daki çeşitli açık deniz hesaplarına aktardı, bir gün istifa edebileceğini unutmadı.


Ayrıca, "Benden sonra ne olursa olsun. Kazandıklarımı ben kazandım" dediğinizde kelimenin gerçek anlamı ortadan kalkar.
Ambargo nedeniyle Rusya'nın devlet bütçesi boşaltıldı ve geri dönüşü yok. Rusya, önceki gücü ve politikası yararsız, ancak kanla beslenen bir ülke olarak dünya tarihine geçti. Artık maaş ödeyemez ve orduyu elinde tutamaz. Karabağ'a gönderilen ordunun masraflarını başka ülkelerden şapka olarak satın alarak dolaylı olarak ödüyor. Onlarda kesilecek.


RUSYA BATIR. SÖZCÜĞÜN DOĞRU ANLAMINDA.

Geçtiğimiz 12 yıl içinde Çeçen halkı Rusya'ya tedarik edilen gaz ve petrol için fazla parayı geri aldı ve hakları için harcadı. Rusya, Kafkasya'yı kaybetmemek için sessiz kaldı. Çeçenya'yı sadece para ikna edebilirdi. Bunu Zhirnovsky'nin konuşmalarından biliyoruz.


PUTIN VARDI.
SERGEY LAVROV, ZHIRNOVSKY, MARKOV ve DİĞERLERİ iktidar için bir savaş başlatacak.

Kazananlar tutsak milletler olacak.
Emekli Putin, genç atlet karısıyla bir adada balık tutmaya gidecek. Dizilerdeki gibi.
Kolu ağrımıyor. Karın ağrısı var.
Acısı zenginliği korumaktır.


ASASMEDYA - Haberler
https://asasmedya.info


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum