Elturan Musayev: Biz vatana döneceğiz

Elturan Musayev: Biz vatana döneceğiz
25 Eylül 2021 - 19:04

Bugün Göyçe-Zengezur Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Rizvan Talibov, Azerbaycan'dan yayın yapan Hürriyet TV'de yazar ve tarih araştırmacısı olan Hagani Ismayi'nin konuğu oldu.

Canlı yayında Sn. Rizvan Talibov, Göyçe-Zengezur Cumhuriyeti'nin kurulması, bunun ihtiyacları ve önündeki ciddi hedefler ve planlar hakkında kamuoyuna detaylı açıklamalarda bulundu.

Rizvan Talibov, Göyçe-Zengezur Cumhuriyeti'nin başkenti olarak Kapan ve Başarkeçer ilçelerinin seçildiğini, defalarca yurdumuzdan sürülmüş, mecburi göçe zorlanmış yurttaşlarımızın anavatanlarına dönüş aşamalarının uluslararası kurallara tam uygun olarak gerçekleştirileceğini söyledi. Açıklamalara göre, dünya lideri sayın Erdoğan ve dünya lideri İlham Aliyev'in izlediği büyük politikaya destek olarak, işgal altındaki tarihi ata topraklarımıza dönüşün 2022'den itibaren bir ziyaret ve gelecek yıllarda dönüşüm daimi ikametgah olacağı konusunu gündeme getirelecek. Aynı zamanda dört büyük bölge Ermenistan devletinden tezminat olarak talep edilecek.

Göyçe-Zengezur Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rizvan Talibov sözlerine ekleme yaparak, pandemi bittikten sonra devlet yapılarının tamamlanmasının ardından değerli kişilerin ve Batı Azerbaycan'a Dönüş Birliği'nin üyelerinin, Türkiye, Pakistan, Azerbaycan ve tüm uluslararası kamuoyundan değerli kamu insanlarının birlikte katılacağı geniş toplantı yapılacaktır. Dünya çapındaki bu toplantı hakkında detaylı bilgi verilecektir.

Sayın Rizvan Talibov, 44 günlük Zafer Savaşı'na ve ülke gündemindeki diğer birçok konuya da değindi.

Rizvan Talibov Batı Azerbaycan, şimdi Ermenistan'dan sürülen ve şimdi Azerbaycan'da ve dünyanın dört bir yanında yaşayan yurttaşlarımızı bu büyük sürece katılmaya ve kasıtlı olarak bölünmeler yaratanların amaçlarına hizmet etmemeye ve bu gücü topraklarımızı işgal eden düşmana yönlendirmeye çağırdı.

Biz de sayın Rizvan Talibov'a ve Göyçe-Zengezur Cumhuriyeti'ne tarihi topraklarına yerleşmelerini diliyoruz.

https://asasmedya.info/news/authors/40900-biz-vatana-donecegiz


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum