Elman Veliyev: Yeni savaş olabilir mi?

Siyasi Yorumcu Elman Veliyev

Elman Veliyev: Yeni savaş olabilir mi?
04 Nisan 2021 - 14:21

Rusya ile Ukrayna arasındaki durum çok gerginleşti. Her iki taraf da savaşa hazırlanıyor .. Ukrayna bu güveni Batı'dan, ABD'den ve Türkiye'den alıyor .. Bu 3'lü Ukrayna'yı destekleyeceklerini söylediler, Rusya'yı eleştiri hedefi haline getirdiler! 

Rusya, Ukrayna ile savaşmakla ilgilenmiyor. Her olasılığı hesaba katıyor. Olasılık nedir? Aniden bir savaş çıkacağını ve bu 3'lüyün Ukrayna'ya büyük bir destek olacağını ve Rusya'daki durumun daha da kötüye gidebileceğini düşünüyor! - Ama savaş olursa, bu destekçiler Ukrayna'yı ciddi şekilde destekleyecekler mi? Hatırlarsanız 2014 Kırım Savaşı'nda da benzer bir durum ortaya çıktı. Desteklerini ifade edenler hayal kırıklığına uğradı. Aynı senaryo bugün de aynı olabilir mi? Rusya ile savaş, yüksek bir yenilgi yüzdesi ola biler. Ancak mevcut durum Kırım Savaşı'ndan biraz farklı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ukrayna'ya askeri destek gönderdiği bildirildi. Bu destek gerçekten devam ederse, Rusya zor durumda olabilir! 

Ama şimdi bu bir "cüce" oyunu (siyasette kullanılan bu terim, muhalif partiler arasında bir kavga veya birinin veya her ikisinin geri çekilmesi anlamına gelir). Ukrayna tarafı bu konuyu görüşmek için 4 (Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa) ile görüşme kararı aldı ama bunun çok etkili olacağını düşünmüyorum. 

Yukarıda bahsettiğim format dışında Rusya'nın burada kaybedeceğini sanmıyorum (eğer bir savaş varsa ve taraftarlar onu sonuna kadar desteklerse umut var nerdese)! Diplomatik yolu seçerlerse Rusya çok fazla taviz vermeyecektir.

https://asasmedya.info/
https://asasmedya.info/news/politics/33525-yeni-savas-ola-bilirmi


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum