EKOAVRASYA'DAN KAZAKİSTAN'A TIBBİ MALZEME DESTEĞİ

EKOAVRASYA'DAN KAZAKİSTAN'A TIBBİ MALZEME DESTEĞİ
22 Temmuz 2020 - 19:17

EkoAvrasya Derneği, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Kazakistan Cumhuriyeti’ne 50 bin maskeden oluşan tıbbi destekte bulundu.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Kazakistan’da Türk yatırımcı Eryapı A.Ş’nin desteğiyle toplanan yarım tonluk tıbbi yardım, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinin koordinesiyle en kısa zamanda Kazakistan’ın Şimkent kentine ulaştırılacağı öğrenildi.

BÜYÜKELÇİ SAPARBEKULI’DAN TEŞEKKÜR

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleşen teslim sırasında Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, “Türkiye ile derin bağlarımız dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. Bağımsızlığımızı tanıyan ilk ülke Türkiye Cumhuriyeti’ydi. Yaşadığımız zor günlerde Kazakistan’a 13 Temmuz günü Dışişleri aracılığıyla tıbbi yardımda bulunan da yine Türkiye Cumhuriyeti devleti oldu. Bugün o yardımlara bir yenisi daha eklendi EkoAvrasya ve Eryapı A.Ş. ortaklaşa hazırlamış oldukları tıbbi yardımları Kazakistan’a iletmek üzere Büyükelçiliğimize teslim ettiler. Tarihi kardeşliğe sunmuş oldukları katkılardan dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

EREN: EN KISA ZAMANDA SAĞLIKLI GÜNLERE KAVUŞMAYI ÜMİT EDİYORUZ

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği koordinasyonundaki destek kampanyasıyla ilgili Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “Kazakistan’ın bu zor gününde kardeşliğimizin bir nişânesi olarak en zarurî ihtiyaçlardan biri olan maske malzemesi göndermenin daha faydalı olacağını düşündük. Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda, fikrimizi Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Abzal Saparbekuly ile paylaştık. Kendileri, bundan duydukları memnuniyeti dile getirerek aracı olmaya hazır olduklarını belirttiler. EkoAvrasya olarak her zaman Türk dünyasının ve Kazakistan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile ülkemizin, Türk dünyasının ve tüm insanlığın bu virüsten bir an evvel kurtulmasını ümit ediyor, en kısa zaman içerisinde sağlıklı günlere kavuşmayı ümit ediyoruz” dedi.

Eryapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tuncay Eryılmaz’da konu ile alakalı olarak yapmış oluğu açıklamada, yardımların Kazakistan halkına hem güç hem de şifa vereceğine inandığını sözlerine ekledi.


Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum