Edebiyat dünyasında Işınsu hüznü

Türk edebiyatında ve düşünce dünyasında iz bırakan ‘yazar Emine Işınsu’nun vefatının ardından edebiyat dünyasında mesajlar art arda geldi.

Edebiyat dünyasında Işınsu hüznü
07 Mayıs 2021 - 10:35 - Güncelleme: 07 Mayıs 2021 - 10:45

SALİHA SULTAN | KARAR

Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden yazar Emine Işınsu’nun vefatı edebiyat dünyasında hüzne neden oldu.  

On yedi yaşındayken basılan şiir kitabı ‘İki Nokta’ ile edebiyat dünyasına adım atan, çıkardığı Töre (1971) dergisi ile bir neslin hafızasına kazınan Işınsu, romanlarında Türkiye’nin sancıları öne çıkaran bir yazar olarak biliniyor.

2008’den beri Alzheimer hastalığı ile mücadele eden Işınsu, son dönem eserlerinde Türk tasavvufunun zirveleri Yunus Emre, Niyazi Mısri, Hacı Bayram Veli ve Hacı Bektaş Veli’nin hayatları ele alan romanlara imza atmıştı.  

nsu.jpg

Vasiyeti üzerine bugün Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii’nde salgın tedbirleri kapsamında öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Kabristanı’nda son yolculuğuna uğurlanacak olan Işınsu’nun ardından paylaşılan mesajların bazıları şöyle: 

‘TARİHİMİZİN BİR PARÇASINI DAHA KAYBETTİK’ 

Fatma Barbarosoğlu

Emine Işınsu terk-i dünya etmiş.İlk gençliğimin yazarıdır.Çiçekler Büyür ile büyüyen kuşaktanım ben.Allah rahmetini ziyade etsin ailesine sabrı cemil nasip etsin.Amin.

Mustafa Tatcı
Ne güzel insan, ne güzel abla, ne güzel dost,ne güzel vatasever, ne güzel üsluptu Işınsu abla...Ne güzel hatıralar bıraktı gitti. Yunus romanıyla başlayan uzun soluklu sohbetlerimiz Mısri, Hacı Bayram ve Hünkar ile devam etmişti. Ta ki hastalandığı tarihe kadar.rahmet olsun. 

Meryem Aybike Sinan
#Emineışınsu Emine Işınsu'yu kaybettik... O milliyetçi çizginin en önemli kadın yazarıydı. 12 Eylül'ü anlatan SANCI romanıyla ülkücü şehitlerimiz Süleyman Özmen ve Dursun Önkuzu isimlerini hem ebedileştiren hem de edebileştiren yazardır. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

MUSTAFA ÖZÇELİK
Kitaplarıyla hayatımda hep varolan Emine Işınsu vefat etmiş. Bu toprakların yazarıydı. Bana göre en başarılı Yunus Emre romanını da o yazmıştı. Allah rahmet eylesin.

Ebubekir kurban
Türk edebiyatının önde gelen kalemlerinden Emine Işınsu'ya Allah'tan rahmet dilerim. Bizim kuşak okuryazarlar üzerinde çok emeği var. Yoluna güller, fatihalar...
Haberin tamamı için:https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/edebiyat-dunyasinda-isinsu-huznu-1615427


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum