Edebice Dergisi 23. Sayı Çıktı!

3 ayda bir yayınlanan kültür-sanat-edebiyat dergisi olan Edebice "yaz sayısı"yla okuruna merhaba dedi. Edebice dergisinin bu sayısındaki dosya konusu: "Edebiyat ve Gökyüzü” Derginin yeni sayısının çıkışını "Yaz sayımız "Edebiyat ve Gökyüzü" dosyası ile çıktı. #Edebice #Gökyüzü #edebiyat" ifadeleriyle duyuran Edebice'ye kültür hayatımızda uzun soluklu bir hayat dileriz. 

Edebice Dergisi 23. Sayı Çıktı!
05 Ağustos 2020 - 19:08 - Güncelleme: 02 Kasım 2020 - 17:14

3 ayda bir yayınlanan kültür-sanat-edebiyat dergisi olan Edebice "yaz sayısı"yla okuruna merhaba dedi. Edebice dergisinin bu sayısındaki dosya konusu: "Edebiyat ve Gökyüzü”

Derginin yeni sayısının çıkışını "Yaz sayımız "Edebiyat ve Gökyüzü" dosyası ile çıktı. #Edebice #Gökyüzü #edebiyat" ifadeleriyle duyuran Edebice'ye kültür hayatımızda uzun soluklu bir hayat dileriz. 

Derginin sitesinde yeni sayıyla ilgili yapılan açıklama metni:

"Edebice dergimizin 23. sayısı (Yaz 2020) çıktı. Bu sayı ile birlikte Edebice 5. yılına girmiş oldu. Bu sayının dosya konusu “Edebiyat ve Gökyüzü”

Gökyüzü ferahlıktır, o sonsuzluktur. Evlere kapandığımız, kısıtlı mekanlarda yaşadığımız şu günlerde bir “gökyüzü edebiyatı” yapalım istedik. Gökyüzüne bir de “edebîce” bakalım istedik. O yüzden 2020 yaz sayımızın temasını “Edebiyat ve Gökyüzü” olarak belirledik. Bu temamıza birbirinden değerli dostlarımız birbirinden güzel yazılarla katkı sundular. Prof. Dr. Şahin Köktürk, Lütfi Bergen, İbrahim Ay, Metin Savaş, Muhsin İlhan, Elif Arpacı, M. Yücel Öztürk, Muhammet Durmuş, Hakkı Suat Yılmazer, Mehmet Emin Avcı göğün penceresine edebîce bakan yazarlarımız. Mustafa Tuğrul Çolak da şairlerimize “En sevdiğiniz göklü mısra hangisi?” sorusunu yönelttiği bir soruşturma ile dosyamıza katkı sundu.

Dosya konumuz dışındaki edebî verimlerimiz de var elbette. Muhammet Durmuş, Gülistan İnan, Seda Nur Kurt, Gülçin Yağmur Akbulut, Mert Öztaş, Özkan Kaya ve Eşqin Memmedov şiirleriyle; Serap Kılınçoğlu, Birgül Temur, Kerem Aydın, Zümrüt Ankar ve Muhammet Kayhan da öyküleriyle bu sayımızda yerlerini aldılar.

Zaman Zaman yazılarına yer verdiğimiz Yeni Türk Edebiyatı alanı hocalarımızdan Prof. Dr. Nurullah Çetin’le “Mankurtluk Üzerine” güzel bir söyleşi bekliyor sizleri. Hatıralarıyla karışık, tanıdığı kişilerin portrelerine yer veren Mehmet Ali Kalkan Ağabey bu sayımızda Aşık Reyhani’yi anlatmaya başlıyor. Mehmet Ali Kalkan’ın kendine has üslubu ile Yaşar Reyhani’yi okumak bir ayrıcalık olacak bizim için.

Bu sayımızda Halistin Kukul, Ahmet Şahin, Mehmet Emre Çelik, M. Nihat Malkoç, Ersin Bayram, Hatice Altunkaya, Erhan Paşazade ve Şaduman Tatlı da değerli yazılarıyla yer aldılar."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum