Edebice Dergisi 22. Sayı Çıktı!

3 ayda bir yayınlanan kültür-sanat-edebiyat dergisi olan Edebice "bahar sayısı"yla okuruna merhaba dedi. Edebice dergisinin bu sayısındaki dosya konusu "Milli Mücadele Dönemi Türk Edebiyatı"

Edebice Dergisi 22. Sayı Çıktı!
14 Mayıs 2020 - 17:43

3 ayda bir yayınlanan kültür-sanat-edebiyat dergisi olan Edebice "bahar sayısı"yla okuruna merhaba dedi. Edebice dergisinin bu sayısındaki dosya konusu "Milli Mücadele Dönemi Türk Edebiyatı"

Derginin yeni sayısının çıkışını "Ülkemizi ve dünyamızı etkileyen salgın sebebiyle biraz geciktik. Ama bütün enerjimizle bahara yetiştik. Edebice 22. sayımız çıktı. #Edebice22ifadeleriyle duyuran Edebiceye kültür hayatımızda uzun soluklu bir hayat dileriz. 

Derginin sitesinde yeni sayıyla ilgili yapılan açıklama metni:

"EDEBİCE 22. SAYI ÇIKTI

Edebice dergisi 2020 bahar sayısı  (22. sayı) çıktı. Millî egemenliğin sembolü olan 23 Nisan 1920 tarihine atıfla “Millî Mücadele Dönemi Türk Edebiyatı” dosya konusu ile çıkan edebice yine dopdolu. Prof. Dr. Nurullah ÇetinDr. Bekir Şakir KonyalıYaşar Vural, İbrahim Ay, M. Tuğrul Çolak, Numan Altuğ Öksüz, Elif Arpacı, Oğuzhan Karaduman, Ersin bayram dosya konusunda yazdılar. 22. Sayıda Hakan İlhan Kurt, A. Yılmaz Soyyer, Muhammet Durmuş, Özkan Kaya, Nihat Malkoç, Ersin Kurt şiirleriyle yer aldılar.

Edebice dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Vural, giriş yazısında şunları söylüyor:

Bu sayımızda yine bir dosya ile çıkıyoruz huzurlarınıza. TBMM’nin açılışının ve millî mücadelemizin 100. yılı (19 Mayıs 1919’u başlangıç kabul edersek 101. yılı) dolayısıyla Millî Mücadele ve Türk Edebiyatı başlığı ile bir dosya hazırladık. 21. sayımızdaki Ömer Seyfettin dosyamız çok ses getirdi. Bu dosyamızın da aynı etkiyi yaratacağını umuyoruz. Dosyamıza katkı sunan Prof. Dr. Nurullah Çetin, Dr. Öğr. Gör. Bekir Şakir Konyalı, İbrahim Ay, Elif arpacı, Numan Altuğ Öksüz, Mustafa Tuğrul Çolak, Oğuzhan Karaduman, Ersin Bayram’a teşekkür ederim.

Bunun dışında güzel yazı ve şiirlerle 22. Sayımızı istifadenize sunuyoruz. 26 Şubat’ta bir güzel insan Ragıp Karcı’yı kaybettik. Türkü sayımıza (20. sayı) “Türkünün Kaynakları” adlı güzel bir yazıyla katkı sunmuştu. Mehmet Ragıp Karcı’yı kıymetli büyüğümüz, ağabeyim Mehmet Ali Kalkan, o kendine has şiirsel üslubuyla yazdı. Güzel insan Mehmet Ragıp Karcı’ya Allah’tan rahmet dilerim.

Yağmur Tunalı uzun bir aradan sonra rahmetli “Tarık Buğra” ile ilgili anılarını anlattığı “Heyyy Martılar” yazısıyla bu sayımızda bizlerle. Hakan İlhan Kurt, A. Yılmaz Soyyer, Muhammet Durmuş, Özkan Kaya, Nihat Malkoç ve Ersin Kurt şiirleriyle; Soner Oğuz, Azize Caferzade, Feyza Ay öyküleriyle; M. Halistin Kukul, Ahmet Şahin, İbrahim sağır, Muhsin İlhan, İlkay Coşkun, Asral Erce, Rümeysa makale ve denemeleriyle, Ahmet Şahin Zeynel Abidin Polat ile yaptığı kitap söyleşi yazısıyla; M. Yücel Öztürk, M. Hüseyin Güneş, Naci Yengin de kitap değerlendirme yazılarıyla bu sayımızda yerlerini aldılar. Yine bu sayımızda Nisanur Telli ve Zeynep Çavuşoğlu adlı lise öğrencilerimizin birlikte yazdıkları bir makaleye de yer verdik.

22. Sayımızın arka kapak resmi de sanat danışmanımız Dr. Mehmet Sağ’a ait."

edebice_22-kapak

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum