E-DEVLET'TEN HES KODU NASIL ALINIR?

E-DEVLET'TEN HES KODU NASIL ALINIR?
22 Eylül 2020 - 19:27

Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden süreli ve süresiz HES kodu alınabiliyor. E-devlet üzerinden de alınabilen koda ilişkin pek çok vatandaşın aklında soru işareti bulunuyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında getirilen yeniliklerden birisi olan HES kodu, sınavlar, devlet binaları ve otobüslere girişte vatandaşlardan isteniyor. Kişilerin sağlık durumu ve salgınla ilgili durumlarıyla ilgili bilgiler içeriyor.

E-DEVLET İLE HES KODU ALMA!

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden “HES kodu işlemleri” bölümüne girilerek alınabilecek. Ardından “HES kodu oluştur” butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturulacak.
Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde olacak. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebilecek. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebilecek, dilerse iptal edebilecek ya da yetkilerini kaldırabilecek.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları