Dr. Muhtar BEYDILI: Eksik kalan Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 2 yıl geçti.!

Eksik kalan Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 2 yıl geçti.!

Dr. Muhtar BEYDILI: Eksik kalan Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 2 yıl geçti.!
12 Kasım 2021 - 11:51 - Güncelleme: 12 Kasım 2021 - 20:53

Eksik kalan Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 2 yıl geçti.!

Türkiye'nin, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının üzerinden 2 yıl geçti ama ne yazıkı bu hareket eksik kalmıştı 2 yıl önce şimdi bu hareketi tamamlamak gerekiyor .
Türkiye, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında, güvenliğini tehdit eden terör örgütü YPG/PKK başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde mevcut teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğini sağlamak için Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın uzantısı YPG önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG)  yeni bir harekete geçmek yada ayni Hareketi durduğu noktadan başlatmak gerekiyor ..!
Sık sık Azez, Bab, Mare ve Afrin'i vuran teröristler Tel Rıfat'ın Taane, Kasne, İmhuş, Harbil, Şeyh İsa, Minnağ, Ayn Dakne, Kefer Kaşır, Meranaz, Burc el Kas ve Miyase köylerinde konuşlu ağır silahları kullanıyor.
YPG/PKK, Tel Rıfat'ta yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, söz konusu nüfus Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.
Münbiç ve Aynul Arab'dan saldırılar
Örgütün Tel Rıfat'tan sonra en fazla saldırı gelen sahası, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki Halep'in Münbiç bölgesi ile sınırdaki Aynul Arab (Kobani) ilçesi.
Teröristler Aynul Arab'ın Zor Mağar, Cüb El Ferac, Şuyuk Fevgani, Şuyuk Tahtani, Tel Abir köyleri ile Münbiç'teki Sacur Çayı çevresinden, güvenli bölgedeki Cerablus ilçesi ve çevresini ağır silahlarla vuruyor.
 Sınırımızın bir an önce tüm terörden temizlenmesi lazımdı ve çok şükür Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Barış Pınarı harekatlarıyla devletimiz sınırımızda terörü temizlemişti.
Her zaman da devletimizin yanındayız.
Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.
Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci yıl dönümü münasebetiyle Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz ve bu hareketin Türk’ün yurdu olan Münbiç şehrini terörden temizlenmesini Yüce Rabbimden temenni ediyorum.
“Allah’ım, milletimizi, ordumuzu ebediyen payidar eyle”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum