DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ ZULÜMDEN KAÇAN KAZAKLAR İADE EDİLMEK ÜZERE: HALK TEPKİLİ!

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ ZULÜMDEN KAÇAN KAZAKLAR İADE EDİLMEK ÜZERE: HALK TEPKİLİ!
11 Aralık 2019 - 18:26

Kazakistan’ın Rusya ve Çin’in baskıcı politikaları karşısında tepkisiz kalan hükumeti, Doğu Türkistan’da toplama kamplarından kaçarak ülkeye sığınan soydaşlarını iade edeceğini duyurdu.

KAZAKİSTAN’DA AKTİVİSTLER GERİ GÖNDERMEYE TEPKİLİ!

Kazakistan’ın Milli Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Darhan Dilmanov, iki Kazak Türkünün Çin’e sınır dışı edileceğini duyurdu. Murager Alimoğlu ve Kaster Musahanoğlu adlı iki Doğu Türkistanlının iade edilmesine Kazakistan’daki aktivistler ise sert tepki gösterdi.

Canbolat Mamay, Irısbek Toktasın ve Tölegen Cukeyev adlı aktivisler Almatı’da bir basın toplantısı düzenleyerek Alimoğlu ve Musahanoğlu’nun iade edilmesi sonrasında bu isimlerin işkence ve ölümle yüz yüze bırakılacaklarını duyurdu. Kendilerini “geleceğin Kazakistan Demokrat Partisi’nin öncüleri” olarak tanıtan aktivistler, ülkenin dünyadaki tüm Kazakları koruma görevinin bulunduğunu ifade ettiler.

Alimoğlu ve Musahanoğlu, Çin Kazakistan sınırını yasa dışı yollar ile geçme suçundan göz altında tutuluyor. Tutuklanmaları öncesinde Almatı’da basın toplantısı yapan Kazak sığınmacılardan Alimoğlu, Doğu Türkistan’da işkence gördüğünü, Musahanoğlu ise toplama kamplarında birkaç yıl geçirdiğini belirtmişti.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/dogu-turkistan-daki-zulumden-kacan-kazaklar-iade-edilmek-uzere-halk-tepkili/129450/?fbclid=IwAR04aqULLKCpm1TQHOEiVSStTtRXIdJY6H0HCLu52DK9PHco_3fRDwTY87w

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum