Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kosova İslam Birliği'ni ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kosova ziyareti kapsamında Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ile görüştü. Görüşme sonrası Erbaş ve Tırnava ortak basın açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kosova İslam Birliği'ni ziyaret etti
20 Haziran 2021 - 17:28

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, resmi ziyaret için iki gündür bulunduğu Kosova’da Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ile görüştü. Kosova İslam Birliği’nin başkent Priştine’deki binasında yapılan görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Erbaş, Kosova İslam Birliği ile olan iş birliklerinin artarak devam edeceğini vurguladığı açıklamada, “Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ve ekibiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız olarak bu birlikteliğimiz, iş birliğimiz daha da artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN DİN GÖREVLİLERİ HİZMET VERİYOR

Ayrıca Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen din görevlilerinin Kosova’da hizmet verdiğini belirterek, “Din eğitimi noktasında Türkiye’de Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası İmam Hatiplerde okuyan çok sayıda (Kosovalı) talebemiz var. O gençlerimiz Türkiye’de ilahiyat eğitimi aldıktan sonra burada yine İslam Birliği Başkanlığının rehberliğinde camilerde imamlık, vaizlik yapıyorlar ve doğru dini bilginin insanlarımıza ulaştırılması noktasında çok büyük bir faaliyet gösteriyorlar.” dedi.

“AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Kosova İslam Birliği Başkanı Tırnava ise Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığının, sürekli olarak çeşitli alanlarda yapmış olduğu yardımlar için ve özellikle ortak kültürel, İslami ve tarihsel mirasımızın restorasyonunda yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum.” diye kaydetti.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
19 Haziran 2021, 15:57

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum