Diyanet İşleri Başkanı, "Bayram namazı kılınacak mı?" sorusunu cevapladı

Diyanet İşleri Başkanı, "Bayram namazı kılınacak mı?" sorusunu cevapladı
01 Mayıs 2021 - 15:05

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, merak edilen, ‘Bayram namazı kılınacak mı?’ sorusuna yanıt verdi. Erbaş, Cuma namazında alınan önlemlere dikkat çekerek, Bayram namazının kılınmasını planladıklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bugün video konferans yöntemi ile Kanal 7’de yayınlanan bir programa katıldı. Erbaş, kendisine sorulan, “Bayram namazı kılınacak mı?” sorusuna “Bayram namazı da Cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır.” yanıtını verdi.

BAYRAM NAMAZI KILINACAK MI?

Prof. Dr. Erbaş, koronavirüs nedeniyle Cuma namazlarında alınan tedbirlere dikkat çekerek, “Bayram namazı da Cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şuan itibariyle düşünmüyorum fevkalade bir durum olmazsa.” ifadelerini kullandı.

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ozan Barış Erim
30 Nisan 2021, 17:17

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum