Dışişleri Bakanlığı: Avusturya Entegrasyon Bakanı Raab'ın iddiaları kabul edilemez

Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, Viyana’daki taşkınlıkların Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından kaynaklandığını ileri sürdü. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avusturyalı Bakan Raab’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki iddialarının gerçeklikten uzak ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı: Avusturya Entegrasyon Bakanı Raab'ın iddiaları kabul edilemez
29 Mayıs 2021 - 20:58

Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab 27 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenen bir basın toplantısında, ”Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezi” tarafından hazırlanan ve Avusturya’daki tüm Müslüman derneklerin listelendiği bir haritayı tanıttı. Diğer taraftan Raab, Viyana’daki taşkınlıkların Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından kaynaklandığını ileri sürdü. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab’ın basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalar hakkındaki soruya 28 Mayıs 2021 tarihinde yazılı yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı: Avusturya Entegrasyon Bakanı Raab'ın iddiaları kabul edilemez

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: GERÇEKLERDEN UZAK VE KABUL EDİLEMEZ

Bakanlık Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç söz konusu açıklamasında, ”Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezi” tarafından hazırlanan ve Avusturya’daki tüm Müslüman derneklerin listelendiği bir haritayı tanıtması ve Viyana’daki taşkınlıkların Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarından kaynaklandığını ileri sürmesi gerçeklerden uzaktır ve kabul edilemez.” dedi.

“AVUSTURYA, GÖÇMENLERİ VE MÜSLÜMANLARI HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇMELİ”

Asıl bu yabancı düşmanı, ırkçı ve İslam karşıtı politikaların toplumsal uyumu ve katılımı zehirlediğinin altını çizen Bakanlık Sözcüsü Büyükelçi Bilgiç, “Avusturya’nın göçmenleri ve Müslümanları fişleyerek hedef gösteren bu çalışmalarından vazgeçmesi ve sorumluluk sahibi bir siyaset yapması önem taşımaktadır.” ifadelerine dikkat çekti.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
29 Mayıs 2021, 17:18

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum