DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI MÜFTÜLER İLE GÖRÜŞEREK BİLGİ ALDI

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI MÜFTÜLER İLE GÖRÜŞEREK BİLGİ ALDI
30 Mart 2020 - 19:06

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İskeçe ve Gümülcine müftülerini telefonla arayarak Batı Trakya’daki durum hakkında bilgi aldı.

Gümülcine ve İskeçe müftüleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendilerini aradığını duyurdu. İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “T.C. Dışişleri Bakanı Sn. Çavuşoğlu Batı Trakyalı soydaşların son durumunu öğrenmek için telefonla aradı ve Batı Trakya Türk Azınlığı’na geçmiş olsun dilekleriyle selamlarını iletti. Teşekkür ederiz Bakanım.” ifadelerini kullandı.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de sosyal medya hesabından, “Bu akşam T.C. Dışişleri Bakanı Sn M.Çavuşoğlu ile telefonla görüştük, hal ve hatırımızı sorduktan sonra başta din görevli kardeşlerimiz olmak üzere tüm B. Trakya’ya selamlarını ilettiler.” paylaşımında bulundu.

KORONAVİRÜS BATI TRAKYA’DA

İskeçeli bir Yunanistan vatandaşı daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Bir süredir Dedeağaç hastanesinde tedavi gören ve 30 Mart Pazartesi sabahı hayatını kaybeden 60 yaşlarındaki bir erkeğin ölümüyle birlikte İskeçe’de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükselmiş oldu.

Basında çıkan haberlere göre hayatını kaybeden kişinin İskeçe şehir merkezinden olduğu ifade edildi. İskeçe Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti genelinde en çok ölümün yaşandığı il oldu. Son ölümle birlikte il genelindeki 12 vakadan dördü hayatını kaybetti.

Kaynak: kırım haber ajansı - qha

https://qha.com.tr/haberler/disisleri-bakani-cavusoglu-bati-trakyali-muftuler-ile-goruserek-bilgi-aldi/180341/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum