Derdimiz makam değil! Vatan olmalı - Nigar Ögeday

Derdimiz makam değil! Vatan olmalı - Nigar Ögeday
21 Şubat 2021 - 11:43 - Güncelleme: 21 Şubat 2021 - 19:25

44 gün; savaş boyu hep devletimin yanında oldum. Benim için Devlet, merakları her şeyden önde duruyor.(devlet her şeyden önce gelir.)

Beni bilenler bilir! Azerbaycan'da ki Rus, Feto  gruplaşmaları yüzünden, yıllarca Vatanıma Hasret bırakıldım. Ama bir gün bele(BİLE) ne Azerbaycan'ıma, ne de devletime küsmedim. Bugün bele (bile) ailem, Azerbaycan'da yaşıyor. Ve öğretmen anamın, emekli maaşıyla yetinmek zorundalar. İşsizlik parasızlık benim ailemden de yan kecmeyip (işsizlik-parasızlık ailemin peşini bırakmadı). Ama bunların hiçbiri, benim Vatanımı devleti mi satmama, küsmeme esas değil (neden değil). Yani bütün zorluklara rağmen Vatanım var olsun diyenlerdenim.

Her Türk gibi! Midemi değil, devletimi düşünenlerdenim.
Kendimi Bildim Bileli , bir şeyi öğrendim.
Bu dünyada hiçbir makam! Vatan'dan, devletten önde dura bilmez.(HİÇBİR MAKAM VATANIN,DEVLETİN ÖNÜNE GEÇEMEZ)
Nenem rahmetlik derdi ki özge yurdun şah-ı olacağına (başkalarının yurdunda Şah olacağına) kendi yurdunun çobanı ol.

Nerede yaşarsam yaşayayım , Türk olduğumu, soyumu, örfümü, adetimi (geleneklerimi) asla unutmadım.

Son günler, ister Azerbaycan'da, ister Türkiye'de, olup bitenleri hayretler içerisinde izliyorum. PKK, Ermeni, SOROS,  bir sözle tüm Türk düşmanları bir kenara kalıp(biryanda dursunlar), bizim Türk bildiklerimiz, resmen ülke düşmanı kesilmişler.

Siyasi parti merakları(sevdaları), devlet meraklarını (devlet sevdalarını) ayakları altına almış. Lidere (körü körüne bağlılıkları nedeniyle) hastalığı yüzünden kör  ve sağır olmuşlar. Her şeyi aynı renkte görürler(renk körü olmuşlar). Beyinlerini imperialis (emperyalist) güçlere kiraya vermiş siyasi parti liderleri yüzünden! Millet birbirine düşman kesilmiş. Demokrasiden konuşurlar, alternatif düşünceye saygı duymuyor, saldırıyorlar. Cehalet diz boyu. Yunan- Amerika -Avrupa kalıp bir kenarda ( bir yana bırakırsak) , farklı partilerden olanlar birbirine düşman kesilir. Çevremizde ermeni ve  PKK'lı dolu! Ermeni ve PKK'lı kollayanlar var,  yaptıkları suçu örtbas etmek isteyen yobaz dolu çevremiz. Bu yobazlara itiraz edince; Tam da Avrupa değerlerine layık, küfrü anında basıyorlar Barış'tan Sulhtan, eşitlikten,  kardeşlikten konuşurlar. Türküm deyince; ırkçi mısın derler. İnsanlara inancına giyimine göre saldırılar.

Aynı şey muhalif ve  iktidar yandaşları tarafında da var.

Bütün bunların sebebi insanlarımızın düşünme kabiliyetini  (yeteneğini yitirmesidir)kaybetmesidir. Çoğunluk, siyasi partilerin esiri oldukları gibi , beyinlerini  emperyalistlerin elinde olan, sosyal şebekelere de (ağlara da) kiraya veriyor. Facebook Twitter gibi  büyük şebekeler insanımızı istediği yönde yönlendirir. İnsanımızda bu psikolojiyle imperialistlerin akarına( Emperyalistlerin oyununa gelip) düşüp sonucunu bilmediği bir yolda devam ediyorr. Tüm değerler  ayaklar altına atılıyor. Siyasi meraklar  (çıkarlar)devlet ve Millet meraklarını(sevdasını) arkada bırakıyor.

Bütün bu oyunlara gelmeyen, çok az sayıda insanımız kalıp ki (kalıyor ki), onların da, her fırsatta sosyal şebekelerde ki faaliyetleri engellenmektedir.

O ise (oysa) azıcık sosyal şebekelere dikkat etseniz. Siyasilere acık şekilde küfreden, ister Türkiye'de ister Azerbaycan'da, halk arasında kutuplaşma yaratmak isteyen, Türk halkına edilen hakaretler, bir sözle, milli Manevi değerlerimizi yok etmeye hesaplayan hiçbir paylaşıma göre ne  engel gelir ne hesaplar askıya alınır.

Bildiğimiz, halkımız üzerinde İğrenç bir oyun oynanılıyor. Bu oyunu bozmak, milli  Aydınların üzerine düşüyor. Bilirim zordur. Üniversitelere sadece diploma almak için giden, siyasileşmiş öğrencilerin,  sağa,  sola parçalanmış, sınav kağıtlarını değişerek bazı makamlara yükselmiş akademisyenlerin, eğitim ocaklarımızdan, medyada cirit attığı bugünlerde, sözüm hakiki manasında aydın olan insanların, işi zor. Her türlü saldırı ve  tahkir ile yüz yüze kalırlar.(kalıyorlar) Ama olsun. Namuslularda; namussuzlar kadar cesur olsaydı , bugün yukarıda sadaladıklarımın (saydıklarımın-haykırdıklarımın) hiçbir olmazdı. Unutmayın bu memleketi kurtarmak için milyonlarla insanımız kurşun yemiş! Hala yemekte devam ederler. Bizler, küfür yesek ne yazar. Bir sürü hain, cahil, bize küfür edecek diye! Emperyalizmin iğrenç oyunlarına susmamalıyız. Durmak yok devam. Bütün oyunları, aklımızla  bozacağız. Unutmayın biz siyasileşen değil! asker bir milletiz. O yüzden de hiçbir zaman derdimiz makam olmayıp  Vatan olmalı.
Vatan uğrunda mücadele verenlere selam olsun.

https://asasmedya.info/news/authors


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları