Deprem korkusu hastalıklara neden olabilir

Türkiye, deprem kuşağında bulunan bir ülke...

Deprem korkusu hastalıklara neden olabilir
01 Ekim 2020 - 10:49

Türkiye, deprem kuşağında bulunan bir ülke olarak sürekli bir şekilde; İstanbul, Erzincan, Düzce, Mersin, Manisa ve İç Anadolu fayları üzerinde yaşanabilecek depremlerden dolayı tehlikeli bir durumdadır. Bu durumun etkisinde olarak ülkemizde birçok insan çocukluğundan yetişkinliğe kadar deprem korkusu ile yaşamaktadır. Fakat deprem fobisi yenilmediğinde ve insanlar korku duygularını bastırmadığında panik atak gibi birçok rahatsızlık ortaya çıkabilmektedir.

Stres Yaşamamak İçin Deprem Korkusu Yenilmelidir

Türkiye'de psikolojik ve psikiyatrik çalışmalar üzerine onlarca farklı bilim adamının yayınlamış olduğu makale ve yazılar içeren E-psikiyatri Nöropsikiyatri Portalı sayfası, deprem korkusu üzerine de önemli bilgiler paylaşmaktadır. Bu noktada birçok korkunun günlük hayatta sürekli bir şekilde yaratabileceği stres gibi deprem fobisi içinde büyük bir stres yaşatarak hayatı olumsuz etkileyebileceği belirtilmektedir. Stres, sürekli bir şekilde devam ettiğinde insanlara hem maddi açıdan hem de manevi açıdan kayıplar yaşatabilecek nitelikte bir rahatsızlıktır.

Deprem Korkusu Nasıl Yenilebilir?

İnsanlar daha önce yaşamış oldukları farklı depremlerden dolayı üzerlerinde bulunan deprem korkusu rahatsızlığını atlatabilmek için site üzerinde paylaşılmış bilgilere dayanarak bu fobiyi yenebilirler. Deprem fobisinin, ülkemiz genelinde birçok insanın yaşadığı önemli bir sıkıntı olarak psikolojik ve psikiyatrik destekler sayesinde yenilebileceği belirtilmektedir. Bu konuda uzmanlardan destek alınması önerilirken daha kapsamlı bir bilgiye erişmek için e-psikiyatri.com sayfası üzerinden nitelikli bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.e-psikiyatri.com/
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum