Cumhuriyet'in 97. yılına özel Milli Mücadele Sergisi

İstiklal Harbi'nin tanıkları halka açıldı: Cumhuriyet'in 97. yılına özel Milli Mücadele Sergisi

Cumhuriyet'in 97. yılına özel Milli Mücadele Sergisi
28 Ekim 2020 - 20:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Millet Kütüphanesi'nde hazırlanan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılacak Milli Mücadele Sergisi'nde İstiklal Harbi'ne ve Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık eden eserler sergilenecek.
Cumhuriyet'in 97. yılı vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu'nda hazırlanan sergi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü işbirliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Atatürk Müze Köşkü, Ankara Üniversitesi, İnönü Vakfı ve özel arşiv ve koleksiyonların katkısı ile hazırlandı.

 
İstiklal Harbi'nin tanıkları halka açıldı: Cumhuriyet'in 97. yılına özel Milli Mücadele Sergisi 3

"Hakimiyet milletindir" sloganıyla hazırlanan sergi, Milli Mücadele'nin, askeri, siyasi, diplomatik boyutları yanında kültüre ve gündelik hayata yansıyan yönlerini ortaya koyuyor.
Haberin devamı için Kaynak:https://www.karar.com/istiklal-harbinin-taniklari-halka-acildi-cumhuriyetin-97-yilina-ozel-milli-mucadele-serg-1591990


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum