Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kıbrıs Türklerinin haklı mücadelesine devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kıbrıs Türklerinin haklı mücadelesine devam edeceğiz
01 Şubat 2021 - 22:12

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs meselesinde çözüme ilişkin kararlılık mesajı verdi ve konuyla ilgili okuduğu kitapları paylaştı. Cumhurbaşkanı Tatar, söz konusu paylaşımında Kıbrıs Türklerinin uğradığı haksızlığa dikkat çekerek, “Mücadeleye devam edeceğiz” mesajını verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün Kıbrıs sorunu ile ilgili yayımlanan bazı kitapları sosyal medya üzerinden paylaşarak; mücadeleye her şartta devam edecekleri vurgusunu yaptı. Kişisel Facebookhesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, Kıbrıs sorunu ile ilgili çok önemli kitap, makale ve yayınlar yapıldığına dikkat çeken Tatar, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın yönlendirmeleriyle bu yayınlar içerisinde dünyaca tanınmış hukukçuların da Kıbrıs davasını güçlendiren görüşler paylaştığına değindi.

ERSİN TATAR: KIBRISLI TÜRKLER ÇOK BÜYÜK BİR HAKSIZLIĞA UĞRADI

Özünde Kıbrıslı Türklerin çok büyük bir haksızlığa maruz kaldığını belirten Tatar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Osmanlı İmparatorluğu’ndan devraldığı egemenliği, İngiltere, Uluslararası Antlaşmalar ile 1960 yılında devrederken bunu 2 ayrı halk olan Kıbrıslı Türk ve Rum’lara devretmişti. İşte acı olan gerçek silah zoru ve saldırılar ile devletin dışına atılan Türk halkı verdiği yürekli mücadeleye rağmen BM ve Güvenlik Konseyinin bu hukuksuzluğu düzeltmemekte ısrar etmeleri, Kıbrıs Türkünün en doğal ve hukuken hakkı olan egemenliğinin tanınmaması ve yıllar sonra Annan Planı’na hayır diyen Rum tarafının çözüm bulunmadan ve 1960 Antlaşmalarının hilafına tek taraflı AB’ye Kıbrıs olarak kabul edilmeleri.

“KULİSLERDE HUKUKSUZLUĞU İTİRAF EDENLER HİÇ MAHÇUP OLMADAN…”

Kulislerde hukuksuzluğu itiraf edenler hiç mahcup olmadan ‘Bu bir siyasi meseledir’ iddialarında bulunabilmeleri de ayrı bir aymazlık. Mücadelemize devam edeceğiz.”

Qırım Haber Ajansı

Ayyıldız Huri Kaptan
01 Şubat 2021, 12:51

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum