Cumhurbaşkanı Erdoğan Şuşa'yı ne zaman ziyaret edeceğini duyurdu: Yeni bir bayram yaşayalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şuşa'yı ne zaman ziyaret edeceğini duyurdu: Yeni bir bayram yaşayalım
31 Mart 2021 - 22:48

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi düzenlenen Türk Konseyi Gayriresmi Zirvesi’ne katıldı. Zirvede konuşma yapan Erdoğan, Ramazan Bayramı’ndan sonra Şuşa’yı ziyaret edeceğini açıkladı.

Türk Konseyi, bugün 6 ülkenin liderleriyle, “Türkistan: Türk Dünyasının Manevi Başkentlerinden Biri” temasıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan liderlerinin yanı sıra gözlemci ülke statüsündeki Macaristan’ın Başbakanı Viktor Orban ve Türkmenistanlı yetkililer katıldı. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi’ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan açıklamasında Ramazan Bayramı’ndan sonra Azerbaycan’ın tarihi zafer elde ettiği Şuşa’yı ziyaret edeceğini duyurdu.

ERDOĞAN: HOCALI KATLİAMINI BİR KENARA KOYAMAYIZ

Erdoğan, Dağlık Karabağ zaferi için Azerbaycanlıları tebrik ederek, “Tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi Dağlık Karabağ’daki zaferleri için tebrik ediyorum. 44 gün süren destansı mücadele sonrasında 30 yıllık işgal son bulmuştur. Kolay değil. Her şeyden önce Dağlık Karabağ bölgesinde 67 camiden 63’ü yıkılmış, kiliseler de tarumar edilmiştir. 1918’de Azerbaycanlı kardeşlerimizin uğradıkları katliamın anıldığı gündür. Hiçbir zaman bizler Hocalı katliamını bir kenara koyamayız.” diye konuştu.

“RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA ŞUŞA’YI ZİYARET EDEREK YENİ BİR BAYRAM YAŞAYALIM”

Karabağ’daki Türk mirasının korunması için tüm imkanlarla Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edilmesinin önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, “Temennimiz odur ki en kısa zamanda Ramazan Bayramı’ndan sonra Şuşa’yı ziyaret etmek suretiyle yeni bir bayram yaşayalım.” dedi.

“KIBRIS TÜRKLERİ İLE DAYANIŞMA SERGİLEMEMİZ KARDEŞLİĞİMİZİN GEREĞİ”

Türk Konseyi üyelerine seslenen Erdoğan, “Kıbrıs Türkleri ile dayanışma sergilememiz kardeşliğimizin gereğidir.” vurgusu yaptı.
“Artık Konseyimizi uluslararası örgüt olarak adlandırmanın vaktinin geldiğine inanıyorum.” diyen Erdoğan, “Bu konudaki kararı Türkiye’deki zirvede almayı ümit ediyoruz.” 
ifadelerini kullandı.

“BAŞKA ÜLKELER, KONSEYİMİZLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYOR”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer ülkelerle ilgili iş birliği çalışmalarına başlanması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Başka ülkelerde konseyimizle iş birliği yapmak isteğini dile getiriyor. 3. ülkelerle iş birliğine dair kategorileri belirlemek maksadıyla yapılan çalışmanın bir an önce tamamlanması gerekiyor.”

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ayyıldız Huri Kaptan
31 Mart 2021, 17:38

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum