Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan Şuşa'da: Üzeyir Hacıbeyli'nin büstünü açtı

Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan Şuşa'da: Üzeyir Hacıbeyli'nin büstünü açtı
16 Ocak 2021 - 01:19

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa’ya ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Aliyev, şehirde incelemelerde bulunarak, Azerbaycan Milli Marşı’nın bestekarı, Şuşa doğumlu Üzeyir Hacıbeyli’nin büstünün açılışını yaptı.

İkinci Karabağ Savaşı’ndan zaferle ayrılan Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan Şuşa kentinde incelemelerde bulundu. Bugün ailesiyle beraber şehirde bulunan ve Azerbaycan bayrağını göndere çeken Aliyev, Şuşa’daki tarihi Gövher Ağa Camii’sini ziyaret etti. Aliyev, tarihi camiye Kur’an-ı Kerim bağışladı.

ÜZEYİR HACIBEYLİ’NİN BÜSTÜNÜ AÇTI

İlham Aliyev, aslen Şuşa doğumlu olan Azerbaycan Milli Marşı’nın bestekarı Üzeyir Hacıbeyli’nin büstünü açtı. Şuşa şehrinin Ağcabedi kasabasında doğan Hacıbeyli, Azerbaycan müziğinin kurucusu olarak kabul ediliyor ve meşhur “Çırpınırdı Karadeniz” şarkısının da bestecisi olarak tanınıyor.

ALİYEV: ERMENİSTAN SÜREKLİ MÜSLÜMAN ÜLKELERLE DOST OLMAYA ÇALIŞIYOR AMA HEPSİ YALAN…

İlham Aliyev, Şuşa’daki tarihi camileri ziyaret ederek, Ermeni işgali boyunca tahrip edilen yapıları inceledi. Aliyev burada yaptığı basın açıklamasında, “Minarenin yıkılması, düşmanın İslamofobik olduğunu gösteriyor. Ermenistan sürekli olarak Müslüman ülkelerle ilişkiler kurmaya, bazı ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye, Müslüman halklara karşı olumlu tavrı olan bir ülke olarak kendini sunmaya çalışıyor. Hepsi yalan… Hala buna inanan varsa, Ermenistan liderliğinin hangi gün Müslüman camileri yaptığını görmek için Şuşa, Ağdam, Fizuli, Cebrayil’e, diğer kurtarılmış topraklarımıza gelsin. Her Müslüman için kutsal olan tapınaklarımız için ne güzel bir gün. Camilerimize zarar verdi, hakaret etti, domuz besledi, inek besledi ve aşağılayıcı sözler yazdı. Böyle bir ülke Müslüman ülkelerle dost olabilir mi? Bunu tüm uluslararası forumlarda hem ikili formatta hem de Müslüman ülkelerin liderlerine hitap ederek defalarca dile getirdim. Gerek çok taraflı görüşmelerde gerekse uluslararası etkinliklerde Ermenistan’ın Müslüman ülkelerle dost olamayacağını ve bugün cami yapan ülkenin Müslüman ülkelerle dost olamayacağını söyledim. Ermenistan’ı dost bir ülke olarak kabul etmek ikiyüzlülüktür. Müslüman ülkelerin liderleri, onu yok ederek nasıl dost olabilirler? Cevap versinler. Bana değil, kendi halkına cevap versinler. Camileri yıkan ve oraya inek koyan Müslüman ülkelerle dost olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

FUZULİ-ŞUŞA KARAYOLUNUN TEMELİNİ ATTI

İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, bölgeyi ziyaretlerinde Füzuli – Şuşa karayolunun ve Füzuli ilinde yeni inşa edilecek olan havalimanının temelini attı.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum