Cogito Dergisi 100. Sayısını "Eleştiri Zamanı" ile Yayımladı

Üç ayda bir yayımlanan ve felsefe konularıyla öne çıkan Cogito dergisinin 100. sayısı çıktı. Dergi, bu sayısında "Eleştiri Zamanı" dosyasıyla okur ile buluşuyor.

Cogito Dergisi 100. Sayısını "Eleştiri Zamanı" ile Yayımladı
24 Aralık 2020 - 16:40 - Güncelleme: 25 Aralık 2020 - 10:43

Üç aylık düşünce dergisi Cogito'nun 100. sayısı yayımlandı. "Eleştiri Zamanı" dosyasıyla yayımlanan 100. sayı, toplum eleştirisini ve bireyin özgürleşmesini odakta tutan ve güncelliğini hep koruyan eleştirel teori geleneğini ve eleştirel düşüncenin aciliyetini ele alan yazılardan oluşuyor.

26 yıl önce düşünce üretimine, bilgiye ve bilmeye” yönelik talebi beslemeye, yaşatmaya ve sürdürmeye katkıda bulunmak, “düşünmenin pek gündemde olmadığı bir ortamda, bir düşünce dergisi olabilmek” amacıyla yayın hayatına başlayan Cogito, “Yaralanabilirlik”ten “Feminizm”e, “Queer Kuram”dan “Kötülük”e, “Aristotelesçilik”ten “Deprem”e birçok konuyu felsefi, kültürel ve toplumsal analizlerle temalaştıran ve hem dünyadan hem Türkiye’den yazarların katkılarıyla tartışmaya açan dergi, bir yandan da özel düşünür sayılarıyla Türkiye’nin düşünsel hayatını zenginleştirmeye katkıda bulundu.

ALINTI: https://www.gazeteduvar.com.tr/cogito-dergisinin-100-sayisi-yayimlandi-haber

gazeteduvar.com.tr


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum