ÇİN TİYATROSU

ÇİN TİYATROSU
20 Eylül 2021 - 21:11

ÇİN TİYATROSU

Tang hanedanı bazen “1000 Eğlenceler Çağı” olarak da bilinir. Bu dönemde, Ming Huang , öncelikle müzikal bir drama biçimi üretmek için Armut Bahçesi olarak bilinen oyunculuk okulunu kurdu . Bu nedenle oyunculara genellikle “Armut Bahçesinin Çocukları” denir.

İmparatoriçe Ling hanedanlığında, gölge kuklası ilk önce Çin’de tanınan bir tiyatro türü olarak ortaya çıktı. Pekingese (kuzey) ve Kantonca (güney) olmak üzere iki farklı gölge kuklası türü vardı. İki stil , oyun türüne göre kuklaları yapma yöntemi ve çubukların kuklalar üzerine konumlandırılmasıyla farklılaştırıldı.kuklalar tarafından gerçekleştirildi. Her iki stil de genellikle büyük macera ve fantaziyi betimleyen oyunlar oynar, nadiren siyasal propaganda için kullanılan bu çok stilize tiyatro türüdür.

Kanton gölge kuklaları ikisinin büyüğü idi. Daha büyük gölgeler yaratan kalın deri kullanılarak yapılmıştır. Sembolik renk de çok yaygındı; siyah bir yüz dürüstlüğü temsil etti, kırmızı bir cesaret. Kanton kuklalarını kontrol etmek için kullanılan çubuklar kuklaların kafalarına dik olarak takıldı. Böylece, gölge yaratıldığında izleyiciler tarafından görülmediler. Pekinli kuklalar daha narin ve daha küçüktü. İnce, yarı saydam deriden (genellikle bir eşeğin göbeğinden alınmış) yapılmışlardı. Canlı boyalar ile boyandılar, çok renkli bir gölge aldılar.

Hareketlerini kontrol eden ince çubuklar, kuklanın boynundaki deri tasma takıldı. Çubuklar kuklanın gövdelerine paralel olarak koşuyordu ve sonra boyuna bağlanmak için doksan derecelik bir açıyla döndüler. Bu çubuklar gölge çekilirken görünürken, kuklanın gölgesinin dışına attılar; bu yüzden figürün görüntüsüne müdahale etmediler. Tek gövdeli çoklu kafaların kullanımını kolaylaştırmak için boyunlara takılan çubuklar. Başlar kullanılmadığında, bir muslin kitabı ya da kumaş astarlı kutuya yerleştirilmişlerdi. Başlar her zaman gece çıkarıldı. Bu, eski batıl inançlarla uyumluydu, eğer sağlam kalırsa, kuklaların gece canlanacaklarıydı. Bazı kuklacılar kafaları bir kitapta ve cesetleri diğerinde depolamak için, kuklaların yeniden canlandırılması olasılığını daha da azaltmak için gitti. Gölge kuklacılığının, devlet aracı olmadan önce on birinci yüzyılda en yüksek sanatsal gelişme noktasına ulaştığı söyleniyor. bu yüzden figürün görüntüsüne müdahale etmediler. Tek gövdeli çoklu kafaların kullanımını kolaylaştırmak için boyunlara takılan çubuklar. Başlar kullanılmadığında, bir muslin kitabı ya da kumaş astarlı kutuya yerleştirilmişlerdi. Başlar her zaman gece çıkarıldı.

Bu, eski batıl inançlarla uyumluydu, eğer sağlam kalırsa, kuklaların gece canlanacaklarıydı. Bazı kuklacılar kafaları bir kitapta ve cesetleri diğerinde depolamak için, kuklaların yeniden canlandırılması olasılığını daha da azaltmak için gitti. Gölge kuklacılığının, devlet aracı olmadan önce on birinci yüzyılda en yüksek sanatsal gelişme noktasına ulaştığı söyleniyor. bu yüzden figürün görüntüsüne müdahale etmediler. Tek gövdeli çoklu kafaların kullanımını kolaylaştırmak için boyunlara takılan çubuklar. Başlar kullanılmadığında, bir muslin kitabı ya da kumaş astarlı kutuya yerleştirilmişlerdi. Başlar her zaman gece çıkarıldı. Bu, eski batıl inançlarla uyumluydu, eğer sağlam kalırsa, kuklaların gece canlanacaklarıydı. Bazı kuklacılar kafaları bir kitapta ve cesetleri diğerinde depolamak için, kuklaların yeniden canlandırılması olasılığını daha da azaltmak için gitti. Gölge kuklacılığının, devlet aracı olmadan önce on birinci yüzyılda en yüksek sanatsal gelişme noktasına ulaştığı söyleniyor. Başlar kullanılmadığında, bir muslin kitabı ya da kumaş astarlı kutuya yerleştirilmişlerdi. Başlar her zaman gece çıkarıldı.

Bu, eski batıl inançlarla uyumluydu, eğer sağlam kalırsa, kuklaların gece canlanacaklarıydı. Bazı kuklacılar kafaları bir kitapta ve cesetleri diğerinde depolamak için, kuklaların yeniden canlandırılması olasılığını daha da azaltmak için gitti. Gölge kuklacılığının, devlet aracı olmadan önce on birinci yüzyılda en yüksek sanatsal gelişme noktasına ulaştığı söyleniyor. Başlar kullanılmadığında, bir muslin kitabı ya da kumaş astarlı kutuya yerleştirilmişlerdi. Başlar her zaman gece çıkarıldı. Bu, eski batıl inançlarla uyumluydu, eğer sağlam kalırsa, kuklaların gece canlanacaklarıydı. Bazı kuklacılar kafaları bir kitapta ve cesetleri diğerinde depolamak için, kuklaların yeniden canlandırılması olasılığını daha da azaltmak için gitti. Gölge kuklacılığının, devlet aracı olmadan önce on birinci yüzyılda en yüksek sanatsal gelişme noktasına ulaştığı söyleniyor. yeniden kuklalama olasılığını daha da azaltmak için. Gölge kuklacılığının, devlet aracı olmadan önce on birinci yüzyılda en yüksek sanatsal gelişme noktasına ulaştığı söyleniyor. yeniden kuklalama olasılığını daha da azaltmak için. Gölge kuklacılığının, devlet aracı olmadan önce on birinci yüzyılda en yüksek sanatsal gelişme noktasına ulaştığı söyleniyor.

In Şarkı hanedanı , akrobasi ve müzik içeren birçok popüler oyunlar vardı. Bunlar, Yuan hanedanlığında , dört ya da beş aşamalı bir yapıya sahip , zaju olarak bilinen daha sofistike bir forma dönüşmüştür . Yuan tiyatrosu Çin’e yayıldı ve en iyi bilinen Pekin Operası olan ve bugün hala popüler olan sayısız bölgesel formda çeşitlendi .

Xiangsheng , monolog veya diyalog şeklinde belli bir geleneksel Çin komedi gösterisidir.

https://www.bilgipedia.com.tr/cin-tiyatrosu/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum