ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN'DA RESMİ BELGELERİNİ YOK ETMEYE BAŞLADI: SIZDIRMAYA KARŞI ÖNLEM

ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN'DA RESMİ BELGELERİNİ YOK ETMEYE BAŞLADI: SIZDIRMAYA KARŞI ÖNLEM
15 Aralık 2019 - 12:47

Doğu Türkistan’daki toplama kampları ve zulmün geçen ay dış basına sızdırılmasından sonra Çinli yetkililerin radikal önlemler almaya başladığı öğrenildi.

Doğu Türkistan’da sömürgeci Çin yönetiminin verileri sildiği, belgeleri yok ettiği ve enformasyon dolaşımı üzerindeki kontrolünü arttırdığı öğrenildi. Yine Çin Komünist Partisi (ÇKP) içerisindeki ismini vermek istemeyen kaynakların sızdırmalara yönelik birçok toplantının ve soruşturmanın yapıldığını söyledikleri belirtildi.

Doğu Türkistan’daki ÇKP yetkilileri ve Çin Dışişleri Bakanlığı belgeleri tümden yalanlayan bir söylemde bulunmadılar. Ürümçi ÇKP başkanı Xu Hairong raporları “kötü niyetli iftiralar ve çarptırmalar” olarak niteledi.

ÇİN YÖNETİMİ BELGELERİ YOK ETMEYE BAŞLADI

Kaynaklara göre hassas olan tüm belgeler yakılıyor. Bilgisayarların harddisklerinin dahi yok edildiği öğrenildi. Kaynaklardan biri “Bilgi transferi noktasında çok daha ciddi hale geldiler” dedi. Belgeler sızması sonrasında Pekin yönetiminin Doğu Türkistan’daki ÇKP yetkililerine daha çok baskı uyguladığı ifade edildi.

Çin’in toplama kamplarını ve diğer baskılarını kanıtlayan belgeleri sızdıran kişilerin Asiye Abdulaheb ve eski kocası Cesur Abibula adında iki Uygur olduğu öğrenildi. Abdulaheb, Hollanda polisinden Çinlilerin tehditi nedeniyle koruma istediğini belirtti.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/cin-dogu-turkistan-da-resmi-belgelerini-yok-etmeye-basladi-sizdirmaya-karsi-onlem/131116/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum