CEPPAR: KIRIM PLATFORMU ÇALIŞMALARINDA YENİ AŞAMAYA GEÇİYORUZ

CEPPAR: KIRIM PLATFORMU ÇALIŞMALARINDA YENİ AŞAMAYA GEÇİYORUZ
21 Ekim 2020 - 13:55

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Ceppar, Avrupa Birliği (AB) Ukrayna Temsilciliği Başkanı Maasikas ile görüştü. Ceppar, Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılmasına yönelik çabaları birleştirmek amacıyla kurulacak uluslararası Kırım Platformu çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildiğini bildirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, 20 Ekim 2020 tarihinde AB Ukrayna Temsilciliği Başkanı Matti Maasikas ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Ceppar, Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılmasına yönelik çabaları birleştirmek amacıyla kurulacak uluslararası Kırım Platformuna ilişkin gelişmeleri aktardı. Ceppar, uluslararası ortakları Kırım Platformu girişiminin ayrıntıları hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan aktif savunuculuk aşamasına geçildiğini açıkladı.

KIRIM PLATFORMU, KIRIMLILARIN HAK VE ÇIKARLARINI KORUYACAK

Ceppar, Kırım Platformu’nun, uluslararası toplumun Kırım’ın işgalden kurtarılmasına ve Kırımların hak ve çıkarlarının korunmasına yönelik eylemlerinin etkinliğini ve koordinasyonunu artırmanın yanı sıra mevcut ve yeni tüm iş birliği biçimlerini resmileştirmek ve sistematik hale getirmek için yeni bir uluslararası format haline geleceğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Platform, Rusya’nın Kırım yarımadasını ilhak etme girişimini tanımayan uluslararası politikayı güçlendirecek, Kara ve Azak Denizlerinde Rus militarizasyonu nedeniyle artan güvenlik tehditlerine daha hızlı yanıt vermek için ek fırsatlar yaratacak, yaptırımların uygulanması da dahil olmak üzere Kremlin üzerindeki siyasi baskıyı pekiştirecek ve devam eden ciddi insan hakları ihlallerine karşı koyacak.”

KIRIM PLATFORMU, AB ÜYE ÜLKELERİNE ANLATILACAK

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Yardımcısı Ceppar, yakın gelecekte AB Ukrayna Temsilciliğinde Kırım Platformu konusunda, AB üye ülkelerine yönelik tematik brifing düzenleneceği için Maati Maasikas’a teşekkür etti ve söz konusu brifing sırasında Platform çerçevesinde Avrupa Birliği aracılığıyla gerçekleştirilecek faaliyetlerin ayrıntılı bir vizyonunun sunulacağını bildirdi.

PLATFORM BİRKAÇ DÜZEYDE ÇALIŞACAK

Kırım Platformu’nun birkaç düzeyde çalışacağı belirtilirken, birinci düzeyin, yabancı devlet ve hükumet başkanlarının katılacağı en yüksek siyasi düzey olduğu, bunun yanı sıra dışişleri bakanları ve savunma bakanları düzeyi, parlamentolar arası düzey ve uzmanlar düzeyinde çalışmalar yürütüleceği bildirildi.

UZMAN AĞI OLUŞTURULACAK

Devletin eylemlerinin etkinliğini artırmak ve ilave entelektüel kaynakları çekmek için Platform çerçevesinde bir uzman ağının oluşturulacağı ifade edildi. Söz konusu ağ, Platforma bilgi ve analitik destek sağlayacak ve tanıtımının sağlanmasında aktif rol oynayacak. Kamu kuruluşları temsilcileri, analitik ve araştırma merkezleri, akademik kurumlar başta olmak üzere Kırım konusunda önde gelen Ukraynalı ve uluslararası uzmanların ağa katılmaya davet edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum