Çavuşoğlu'ndan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ile ilgili açıklama

Çavuşoğlu'ndan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ile ilgili açıklama
23 Mart 2021 - 19:40

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ilk oturumunda konuşma yaptı. Bakanı Çavuşoğlu, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmaya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Brüksel’de başlayan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ilk oturumunda konuşma yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı konuşmayla ilgili bilgi veren Çavuşoğlu,  Türkiye’nin Afganistan’da barış süreci için üst düzey toplantıya ev sahipliği yapacağını belirtti. Öte yandan Çavuşoğlu, terör örgütü PKK/ YPG ile mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

ÇAVUŞOĞLU: TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Çavuşoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı 1.Oturumu’na hitap ettik. Afganistan’da barış süreci için üst düzey toplantıya ev sahipliği yapacağız. Libya’da istikrarın tesisi için desteğimiz sürecek. PKK/YPG Irak ve Suriye’ye de tehdit. Tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecek.”

NATO DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI

23 ile 24 Mart 2021 tarihlerinde Brüksel’de yapılacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı NATO’nun siyasi rolünü güçlendirmeyi amaçlıyor. Öte yandan bakanların, NATO 2030 Yansıma Süreci hakkında görüş alışverişinde bulunmaları bekleniyor. NATO’nun gündemi olması beklenen bir diğer konu ise Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğiyle ilgili gelişmeler. Toplantının yanı sıra Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşları ile ikili görüşmeler yapacak.

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ozan Barış Erim
23 Mart 2021, 17:43

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum