Çavuşoğlu'ndan AB'ye yanıt: Samimi ve sonuç odaklı bir görüşme için sabırsızlanıyorum

Çavuşoğlu'ndan AB'ye yanıt: Samimi ve sonuç odaklı bir görüşme için sabırsızlanıyorum
10 Ocak 2021 - 20:35

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazır olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e, samimi ve sonuç odaklı bir diyalog için Brüksel’i ziyaret etmeyi sabırsızlıkla beklediğini bildirerek yanıt verdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen arasında yapılan video konferans görüşmesine dair açıklamalarda bulundu. Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Leyen’in görüşmesine katıldığını belirterek, “Türkiye ile diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız.” dedi.

BORRELL: ÇAVUŞOĞLU’NU AĞIRLAMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

Borrell, Aralık ayında yapılan AB Zirvesi’nde Türkiye ile ilişkiler hakkında AB liderlerinin yaptığı görevlendirmeyi takip etmek üzere Çavuşoğlu’nu Brüksel’de ağırlamayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU: SAMİMİ VE SONUÇ ODAKLI BİR GÖRÜŞME İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in, Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Leyen arasındaki video konferans görüşmesi hakkındaki paylaşımına Twitter’dan yanıt verdi. Bakan Çavuşoğlu, yanıtında, “Samimi ve sonuç odaklı bir diyalog için Brüksel’i ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum