Çavuşoğlu, Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet'in mezarını ziyaret etti

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümülcine’de Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) üyeleriyle bir araya geldi. Batı Trakya’da temaslarda bulunan Çavuşoğlu, Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret etti. Batı Trakya davasının burada emin ellerde olduğunu görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek tam destek vurgusu yapan Çavuşoğlu, “Yurt dışında yaşayan soydaş ve akraba topluluklarımızı yalnız bırakmıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet'in mezarını ziyaret etti
01 Haziran 2021 - 12:43

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Mayıs Pazar günü Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında temaslarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet burada Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) üyeleri tarafından karşılandı. Gümülcine ziyaretinde, Türk Azınlık temsilcileriyle buluşan Çavuşoğlu, burada Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Mevlüt Çavuşoğlu Batı Trakya Türklerinin temsilcileriyle buluştu

GÜMÜLCİNE MÜFTÜSÜ İBRAHİM ŞERİF’TEN TEŞEKKÜR

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, yemek sonrası yaptığı konuşmada, Bakan Çavuşoğlu’na Batı Trakya ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Gümülcine’deki temasları kapsamında Dostluk Eşitlik Barış Partisinin (DEB) kurucusu merhum Dr. Sadık Ahmet’in Kahveci Mezarlığındaki anıt mezarını ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Dr. Sadık Ahmet'in Gümülcine'deki Kabrini Ziyaret Etti | Bilmediklerimiz

ÇAVUŞOĞLU: BATI TRAKYA DAVASI EMİN ELLERDE

Çavuşoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulunarak Batı Trakya davasının burada emin ellerde olduğunu görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Dış politikadaki en önemli unsurlardan biri olarak yurt dışında yaşayan soydaş ve akraba toplulukları gördüklerini söyleyen Çavuşoğlu, “Bu nedenle yurt dışında yaşayan soydaş ve akraba topluluklarımızı yalnız bırakmıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DEN BATI TRAKYA’YA TAM DESTEK VURGUSU

Bakan Çavuşoğlu Batı Trakya'da: Müslüman Türk Azınlık müftüleriyle buluştu - Yeni Şafak

Batı Trakya Türklerinin sorunlarına dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Verdiğimiz destekler, bundan sonra vereceğimiz destekler konusunda bir şüphe yok. Başta eğitim desteği olmak üzere her türlü desteği veriyoruz. Ama statüyle ilgili eksiklikler var. Bunları Yunan muhataplarımızla görüşüyoruz. Biliyorsunuz diyaloğu yeniden başlattık. Yarın yine birçok konuyu konuşacağız ama bu konu da gündeme gelecek. Batı Trakya Türkleri kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığımızı biliyor. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağımızdan emin. Önemli olan budur.”

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TÜRK AZINLIĞIN YANINDAYIZ VURGUSU

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise “Haklarını arama mücadelelerinde her daim ve kararlılıkla Türk Azınlığın yanında olduğumuzu vurguladık ve güçlü desteğimizin altını bir kez daha çizdik.” ifadelerini kaydetti. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, “T.C Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu Atina temasları öncesi, Batı Trakya’yı ziyaret ederek B.T.T.A.Danışma Kurulu üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldiler.” denildi.

ÇAVUŞOĞLU, MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞECEK

Batı Trakya ve Atina’yı kapsayan iki günlük ziyaret çerçevesinde Gümülcine’ye gelen Çavuşoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’yi kabul ederek azınlığın durumu hakkında bilgi almıştı. Gümülcine’deki temaslarını tamamlayarak Atina’ya geçen Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile dün akşam yemekte bir araya geldi. Çavuşoğlu, bugün ise Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından kabul edilecek ve Dendias ile ortak basın açıklaması yapacak.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
31 Mayıs 2021, 15:00

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum