Çağlara damga vuran medeniyetin 'muhteşem' hükümdarı: Kanuni Sultan Süleyman

Kanûnî Sultan Süleyman’ın tahta geçtiği 1520 yılından itibaren uzun süren saltanatı boyunca seferlerini ve dönemin diğer olaylarını anlatmak için yazılan eserler olarak bilinen ‘Süleymannâme’ geleneğine 500 yıl sonra bir yenisi daha eklendi.

Çağlara damga vuran medeniyetin 'muhteşem' hükümdarı: Kanuni Sultan Süleyman
06 Kasım 2021 - 11:57

SALİHA SULTAN

‘Süleymannâme-Çağlara Damgasını Vurmuş Yüce Bir Medeniyetin Muhteşem Hükümdarı’ adlı eser Amber Sanat çatısı altındaki ‘Tıpkıbasımlar.com’ tarafından okura sunuldu. Eserde, günümüz minyatür sanatının önde gelen isimlerinden Özcan Özcan’ın yönetimindeki Arzu Akbulut, Aysel Güleser Ekşi, Ayşe Nur Kapusuz, Emel Demir, Emel Sakarya, Fatoş Borbor, Fikriye Akbulut, Füsun Yılmaz, Gülgün Keser, Hamiyet Leventoğlu, İsmet Gömeç, Neslihan Bulut, Tülay İlkar, Zeynep Elçi ‘nin dönemin orijinal minyatürlerine de sadık kalan çalışmaları yer alıyor.

Nitelikli içeriği ve baskısıyla göz dolduran eser, Kanunî’nin saltanat ve gündelik yaşam serüveninin, saray içinde ve dışındaki hayatının kronolojik şekilde minyatürlerle temsili ve yazılı kaynaklardaki bilginin hikâyeleştirilmesi olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Ayrıca dönemi anlatan tarih araştırmalarından, Muhibbî Divanı’ndan, Kanunî’nin çağdaşı edebi şahsiyetlerin ve onun hayatını anlatan muhtelif eserlerden, minyatür sanatında simgelerin anlamları üzerine yapılmış araştırmalardan da yararlanılıyor. Eseri ‘tipkibasimlar.com’ internet adresinden inceleyerek, satın alabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum